Bizim Toptan Mağazası 2015 Yılı Cirosunu Açıkladı

Bizim Toptan Mağazası 2015 Yılı Cirosunu Açıkladı
Bizim Toptan Mağazası 2015 yılında cirosunı yüzde 12,5 artarak 2,56 milyar lira oldu.

Bizim Toptan'ın 2015 yılı cirosu yüzde 12,5 artarak 2,56 milyar lira oldu. Şirketin 2014 yılında 61,4 milyon TL olan faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) yüzde 15,6 artarak 71 milyon TL'ye; net karı ise yüzde 32 artarak 14,4 milyon TL'ye yükseldi.

Türkiye'nin en yaygın organize toptan şirketi Bizim Toptan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, 2015 yılı cirosunun yüzde 12,5 artarak 2,56 milyar TL ye ulaştığını bildirdi. Bizim Toptan'ın 2014 yılında 61,4 milyon TL olan faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) 71 milyon TL'ye, net dönem karı 10,9 milyon TL'den 14,4 milyon TL'ye çıktı. FAVÖK karı yüzde 15,6; net karı ise yüzde 32 oranında artış gösterdi.

2015 yılında elde edilen operasyonel ve finansal sonuçların şirketin sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisinin başarısını gösterdiğini belirten Bizim Toptan Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, "Zorlu bir yılı geride bıraktık. Bu dönemde dahi operasyonel ve finansal alanda kendimizi geliştirdik ve yılın her çeyreğinde satışımızı ve karlılığımızı bir önceki çeyreğe göre artırarak, oldukça başarılı sonuçlar elde ettik. Son çeyrekte yüzde 15,6 ve yılın tamamında ise yüzde 12,5 büyüyerek ciromuzu 2,56 milyar liraya çıkardık. FAVÖK kar marjımız son çeyrekte bir önceki yıl aynı dönemdeki yüzde 1,6'dan yüzde 3,1'e yükselirken, yıl genelinde de bir önceki yıla göre iyileşme göstererek yüzde 2,8'e ulaştı. Net karımız bir önceki yıla göre yüzde 32 oranında arttı. Yıl içinde paydaşlarımıza verdiğimiz sözümü yerine getirdik ve hatta geçtik. Bizim Toptan, organize toptan satış sektörünün mağaza sayısı bakımından en büyük ve erişilebilirlik açısından en yaygın firması konumunda. 2015 yılı boyunca 3 yeni mağaza açıp 156 mağazaya ulaşırken, Türkiye genelinde bulunduğumuz il sayısını da 67'ye yükselttik" dedi.

Bizim Toptan olarak, aynı zamanda Türkiye'de B2B alanında bir ilk olan franchising sisteminin de sahibi olduklarını belirten Yıldırım, "İş ortağımız olan franchise marketlerin kazan&kazan stratejisi ile ana tedarikçisi olmayı amaçlıyoruz. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede, iş ortağımız olan franchise market sayısı 196'dan 262'ye yükseldi. 2016 yılında da müşterilerimize kaliteli markalı ve öz markalı ürünleri, fiyat avantajı ve ödeme kolaylığı ile sunmaya; iş ortağımız olan franchise marketlerin kazan&kazan stratejisi ile yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Maliyet odaklılığının perakende de önemli bir rekabet üstünlüğü getirdiği bilinciyle şirket içinde artırılan verimliliğin de 2015 yılının finansal anlamda bir diğer önemli gelişmesi olduğunu belirten Yıldırım, yıl boyunca maliyet odaklılığını artırarak, operasyonel verimliliğimizi iyileştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Sonuçların hem bütçeye hem de bir önceki yıla göre faaliyet gideri/satış rasyosunda güçlü bir iyileştirme gösterdiğini vurgulayan Yıldırım sözlerine şöyle tamamladı: "2014 yılı son çeyreğinde yüzde 8,15 olan faaliyet satış gideri/satış rasyomuzu 2015 yılı son çeyreğinde yüzde 6,4 seviyesine indirdik. Şirket olarak amacımız masraf odaklı stratejimizi koruyarak, artan satışlarımız ve ana kategori karlılığımızla birlikte, 2016 yılında da büyüme ve karlılığımızı sürdürmek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.