Bm, Kaşıkçı Cinayeti Raporunu Yayınladı: Suudiler Soruşturmayı Ciddi Şekilde Engelledi

Bm, Kaşıkçı Cinayeti Raporunu Yayınladı: Suudiler Soruşturmayı Ciddi Şekilde Engelledi
Birleşmiş Milletler Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporunda, cinayetin Suudi Arabistan devleti yetkililerince planlandığı ve Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin cinayeti aydınlatma çabalarını ciddi bir şekilde baltaladığı ifade edildi. "TÜRKİYE'NİN SORUŞTURMASI CİDDİ ŞEKİLD.

Birleşmiş Milletler Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporunda, cinayetin Suudi Arabistan devleti yetkililerince planlandığı ve Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin cinayeti aydınlatma çabalarını ciddi bir şekilde baltaladığı ifade edildi.

"TÜRKİYE'NİN SORUŞTURMASI CİDDİ ŞEKİLDE BALTALANDI"

Birleşmiş Milletler'den, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Suudi Arabistan Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturmasını ciddi bir şekilde baltaladı." açıklaması yapıldı.

"KAŞIKÇI, VAHŞİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Açıklamada ayrıca, "Soruşturmada elde edilen delillere göre Kaşıkçı, Suudi Arabistanlı yetkililerce önceden tasarlanmış vahşi bir cinayete kurban gitti." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.