Bolivya Devlet Başkanı Morales istifa etti
Yayınlanma:
Evo Morales, asker ve polisin tehditvari istifa çağrılarına daha fazla dayanamadı. Bolivya Devlet Başkanlığı görevinden istifa etti. Morales'in istifasını takiben Başkan Yardımcısı Alvaro Marcelo Garca Linera da istifasını sundu. Morales, istifa konuşmasında, ülkedeki kargaşa ve huzursuzluğun Pazar akşamından itibaren sona ereceğini umduğunu dile getirdi.
Devlet televizyonunda canlı yayına çıkan Morales, “savaşım devam edecek. Ama barışı güvence altına almaya çalışmak zorundayım. Bolivyalıların birbirleriyle kavga ettiklerini görmek beni incitiyor. Bu ve diğer nedenlerden dolayı istifa mektubumu Yasama Meclisine gönderiyorum. Umarım kargaşa bu andan itibaren sona erer” sözlerini kullandı. Morales'in istifasının hemen ardından sokaklara inen halk sevinç gösterilerinde bulunuyor.
Bu arada bazı yerel kaynaklar istifa eden Bolivya Devlet Bakanı Evo Morales'in Arjantin'den sığınma talep ettiğini iddia etti. Başkanlık uçağının kendisini Buenos Aires'e götürmek için havalimanında beklediğini gündeme getirdi. Bu bilgiler ise henüz doğrulanmadı.
Ülke
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.