Bu köpekler Mehmetçiğin en büyük yardımcısı

Bu köpekler Mehmetçiğin en büyük yardımcısı
Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM), Jandarma Genel Komutanlığından verilen özel izinle kapılarını İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açtı.

Nevşehir'de bulunan Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde (JAKEM) bomba arama ve mayın, narkotik, arama-kurtarma ve özel operasyon konularında eğitim alan köpekler, bugüne kadar tonlarca uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinde ve terör örgütünce döşenmiş patlayıcıların yerinin önceden tespitinde etkin rol oynadı. Merkezde eğitilen köpekler, Türkiye'nin dört bir yanında jandarma güçleriyle birlikte görev yaparken, zorlu bir eğitim sürecinden geçiyor.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın açıklamasında, “Öncelikle Jandarma teşkilatının gururu Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'na hoş geldiniz. Jandarma Genel Komutanlığının sorumluluk sahasında huzur ve güvenin sağlanması için emniyet ve asayiş hizmetlerine ve terörle mücadele harekatına katkı sağlamak maksadıyla, görev yapan tüm köpek ve kullanıcılarının eğitimleri, ihtiyacın karşılandığı tek merkez olan JAKEM Komutanlığında yapılmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.