Bugaç Ovasında 27 Türk Boyu Buluştu

Bugaç Ovasında 27 Türk Boyu Buluştu
Macaristan Turan Vakfı, Macaristan'da Macar, Türk ve Hun geleneklerini korumak ve yaşatmak için kurulmuş olup bu çerçevede çalışmalarına devam ediyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Macaristan Turan Vakfı işbirliğinde 27 Türk boyu Bugaç Ovası'nda bir araya gelecek.

Macaristan Turan Vakfı, Macaristan'da Macar, Türk ve Hun geleneklerini korumak ve yaşatmak için kurulmuş olup bu çerçevede çalışmalarına devam ediyor. Macaristan'da bu çerçevede çalışmalarına devam eden Macaristan Turan Vakfı'nın Başkanı BiroAndrasZsolt, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Macaristan Turan Vakfı Başkanı Zsolt, Macaristan Turan Vakfı tarafından 2006'dan bu yana dönüşümlü olarak her iki senede bir düzenlenen Turan Kurultayı ve Macar-Turan Birliği Atalar Günü etkinlikleri son 2 yıldır TİKA ile birlikte hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Macaristan Turan Vakfı Başkanı Zslot, bu yılki Kurultay'ın Ağustos ayında TİKA'nın katkılarıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Macaristan Turan Vakfı Başkanı Zslot, Türkiye dâhil 21 ülkeden 27 Hun, Macar ve Türk boyunun 120 farklı ekibinin müzik ve halk oyunu gösterilerinin sergilendiği, katılan ülkeleri temsil eden sanatçıların performansları ve konserlerinin sabaha kadar sürdürüldüğü, at ve silah gösterileri ile ok yarışmaları gibi etkinliklerle Hun ve Türk kökenli kardeş ülkelerin Bugac Ovasında bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı. Zslot, 27 Türk boyunun katılım sağladığı, yaklaşık 200 bin kişinin izlediği, kardeşlik ve barışın, birlik ve beraberliğin bir türkü olup göğe yükseldiği Kurultay'a TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı davet etti.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise ziyarette yaptığı açıklamada her iki yılda bir Macaristan'da düzenlenen kurultayın bugüne kadar verdikleri desteğin devam edeceğini ifade etti. Türkiye ve Macaristan'dan katılımcıların yanı sıra, Azeri, Avar, Başkurt, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kırgız, Kumuk, Moğol, Nogay, Özbek, Tatar, Tuva, Türkmen, Uygur ve Yakut boylarının davet edilmek sureti ile tüm Türk Dünyasının bir araya getirildiği etkinliğin önemine vurgu yapan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk dünyasında barış ve kardeşlik mesajları vermenin önemli olduğunu kaydetti.

Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde farklı etnik ve grupların 5 asır boyunca Türk İslam Medeniyeti anlayışı ile huzur ve barış içinde yaşadığını belirten TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA olarak Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın geçmişin özlenen barış ve esenlik yurdu farklı dinlerin kültür ve medeniyetlerin buluşma noktasında bir köprü ve iki yüz yıl önceki gibi dostluğun dayanışmanın barışın umudun refah ve kalkınmışlığın havzası haline gelmesi için dün olduğu gibi bundan sonrada proje ve programların devam edeceğini ifade etti.

Macaristan Turan Vakfı ile işbirliğinin proje ve programlar kapsamında devam edeceğini belirten TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Macaristan Turan Vakfı Başkanı Zslot'a çalışmalarında başarılar diledi.

Bugaç Ovasında 27 Türk Boyu Buluştu

Bugaç Ovasında 27 Türk Boyu Buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.