Camiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı Yayınladı

Camiye Gerçekleştirdiği Saldırıyı Sosyal Medyada Canlı Yayınladı
Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda, 49 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi yaralandı. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı.

Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında "Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri. Bu saldırı olan eşi görülmemiş bir şiddet eylemi" dedi.

CANLI YAYINLADI

Saldırganın saldırı anını sosyal medya platformu Facebook üzerinden canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı. Görüntülerde saldırganın camiye giriş yaptığı andan itibaren ateş açmaya başladığı ve birçok kez şarjör değiştirdiği dikkat çekti. Öte yandan cansız bedenlerin üzerine defalarca kurşun sıkması vahşeti gözler önüne serdi.

Yeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 YaralıYeni Zelanda'da İki Camiye Silahlı Saldırı: 49 Ölü, 48 Yaralı Yeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir ÖrneğiYeni Zelanda'daki Saldırıyla İlgili Erdoğan'dan İlk Açıklama: İslam Karşıtlığının Yeni Bir Örneği Yeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin de Yer Aldığı Manifesto YayınlamışYeni Zelanda'daki Silahlı Saldırgan, Türkiye'ye Yönelik Tehditlerin de Yer Aldığı Manifesto Yayınlamış Yeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya ÇıktıYeni Zelanda'daki Cami Saldırısı Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler Ortaya Çıktı Yeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama GeldiYeni Zelanda'da İki Camiye Gerçekleştirilen Saldırıyla İlgili Türkiye'den İlk Açıklama Geldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.