Çavuşoğlu, Ankara'daki Kritik Görüşme Öncesi Tillerson'a Eski Gazi Meclis Manzarasını Gösterdi

Çavuşoğlu, Ankara'daki Kritik Görüşme Öncesi Tillerson'a Eski Gazi Meclis Manzarasını Gösterdi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Tillerson'la Ankara Palas'taki görüşmesi sona erdi iki ülke 'ortak mutabakat' vurgusu yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Tillerson'la Ankara Palas'taki görüşmesi sona erdi iki ülke 'ortak mutabakat' vurgusu yaptı. Binadaki üst katta yapılan görüşme öncesi Bakan Çavuşoğlu, Eski Gazi Meclis manzarasını da mevkidaşına göstererek bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı saat 09.45 sularında Ankara Palas'ın girişinde karşıladı. Türk ve ABD bayrağının önünde poz veren iki bakan daha sonra üst kata çıkarak baş başa görüşmeye geçti.

Bakan Çavuşoğlu, bu sırada mevkidaşına Ankara Palas'ın tarihine ilişkin konuştu. Eski Gazi Meclis manzarasını da mevkidaşına gösteren Çavuşoğlu, bilgi verdi.

Ortak Açıklamada Mutabakat Vurgusu

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bir araya geldi. İki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu,"ABD ile ilişkileri normalleştirme konusunda mutabakata vardık" dedi. Tillerson da, "Suriye'de bölünme olmadan çözüme ulaşmak istiyoruz. Öncelikle Menbiç konusunu ele alacağız. Menbiç'i müttefik kuvvetlerimizin kontrolünde istiyoruz" şeklinde konuştu

Çavuşoğlu, Tillerson'a görüşme öncesi Eski Gazi Meclis manzarasını göstererek, bilgi verdi. (Kaynak: Yenişafak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.