Çekya'dan Skandal Karar: Terörist Salih Müslim Serbest Bırakıldı

Çekya'dan Skandal Karar: Terörist Salih Müslim Serbest Bırakıldı
Son Dakika! Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı.

Son Dakika! Çekya'nın başkenti Prag'da yakalanan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim mahkemeye çıkarıldı. Çekya skandal karara imza attı ve Salih Müslim 8 dakika süren duruşmanın ardından serbest bırakıldı.

TERÖRİSTİ SERBEST BIRAKTILAR

Prag'da bir konferansa katılan ve Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim, mahkemeye çıkarıldı. Reuters haber ajansı Salih Müslim'in duruşmanın ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

AB SINIRLARI DIŞINA ÇIKAMAYACAK

Mahkemenin, Salih Müslim'i Avrupa Birliği sınırları dışına çıkması ve duruşmalara katılması şartıyla serbest bıraktığı belirtildi.

"HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR KARARDI"

Türkiye Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir karardı. Türkiye'de geçmiş yıllarda birçok terör eyleminde dahli bulunan Salih Müslim'in böyle serbest bırakılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu karardan memnun değiliz. Bu Avrupa suçluların iadesi sözleşmesine aykırı bir karar oldu. Maalesef Çek mahkemesi, ikili ilişkimize, müttefiklik ilişkimize ters bir karar almıştır. Bu kararın ikili ilişkilere olumsuz yansımaları olabilir." ifadelerini kullandı.

Salih Müslim, mahkemeye kelepçeyle getirilmişti.

TÜRKİYE İADESİNİ İSTİYOR

Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyor.

PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

Terör Örgütü PYD'nin Eski Elebaşı Salih Müslim, Prag'da Mahkemeye Böyle GetirildiTerör Örgütü PYD'nin Eski Elebaşı Salih Müslim, Prag'da Mahkemeye Böyle Getirildi Adalet Bakanı Gül: Salih Müslim İçin Çekya ile Takas Söz Konusu DeğilAdalet Bakanı Gül: Salih Müslim İçin Çekya ile Takas Söz Konusu Değil Müslim'in İadesinden Korkan Terör Yandaşları Çekya'da Sokağa DöküldüMüslim'in İadesinden Korkan Terör Yandaşları Çekya'da Sokağa Döküldü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.