Chp’li Erol: Bir Teröristin Ölü Veya Diri Devlete Maliyeti 7 Milyon

Chp’li Erol: Bir Teröristin Ölü Veya Diri Devlete Maliyeti 7 Milyon
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Bir terör örgütü mensubunun ölü veya diri devlete maliyeti 7 milyon. Bir aileden bir terör örgütü mensubu öldüğü...

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Bir terör örgütü mensubunun ölü veya diri devlete maliyeti 7 milyon. Bir aileden bir terör örgütü mensubu öldüğü zaman aynı aileden üç kişinin terör örgütüne katılma eğilimi var. Yani yalnızca silahlı güçle teröristle mücadele altında o bölgede sağlanan güvenlik tedbirleri doğru tedbir değildir" dedi.

 

Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'nin "Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan politikaların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla" verdiği grup önerisi görüşülüyor.

Partisinin grubu üzerinde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol şöyle dedi:

"Eğer yalnızca terörle mücadele edersek, eğer yalnızca olayı terörist olarak görürsek ve o bölgenin gerçeklerini anlayamazsak o bölgenin gerçeklerine çözüm üretmek için gerçekten ortak aklı oluşturamazsak o bölgedeki yaşanan sorunlar bir 30 yıl daha devam eder, çözülmez.

Bir terör örgütü mensubunun ölü veya diri devlete maliyeti 7 milyon. Bir aileden bir terör örgütü mensubu öldüğü zaman aynı aileden üç kişinin terör örgütüne katılma eğilimi var. Yani yalnızca silahlı güçle teröristle mücadele adı altında o bölgede sağlanan güvenlik tedbirleri doğru tedbir değildir. Tabii ki kamu düzenini sağlayacaktır, kamu otoritesini sağlayacaktır ama bunları sağlarken de yalnızca teröristle mücadele etme anlayışı doğru bir yaklaşım değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.