CHP’li Öztunç’tan Elbistan Açıklaması: Beş Yıllık İhmal

CHP’li Öztunç’tan Elbistan Açıklaması: Beş Yıllık İhmal
CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Elbistan'da on binlerce kişinin içme suyundan zehirlenmesi hakkında, "Bu belediyenin ihmalinden kaynaklanıyor. Ceyhan...

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Elbistan'da on binlerce kişinin içme suyundan zehirlenmesi hakkında, "Bu belediyenin ihmalinden kaynaklanıyor. Ceyhan nehrinin yatağı ile içme suyu şebekesinin olduğu yer arasında izolasyon yapılmadığı için bütün zehirli su oraya kaymış, içme suyuna kaymış. Son beş yıldır her Ağustos'ta Elbistan bu suyu içiyormuş" dedi.

 

CHP'li Öztunç, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde içme suyundan kaynaklı olduğu belirtilen zehirlenme vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. ANKA'ya konuşan Öztunç, "Sudan sadece Elbistan'da zehirlenip hastaneye gidenlerin sayısı 33 bin civarında ama çevre ilçelerle birlikte hastanelere gidenler 50 bin kişi. Bu belediyenin ihmalinden kaynaklanıyor. Ceyhan nehrinin yatağı ile içme suyu şebekesinin olduğu yer arasında izolasyon yapılmadığı için bütün zehirli su oraya kaymış, içme suyuna kaymış. Son beş yıldır her Ağustos'ta Elbistan bu suyu içiyormuş. Seviye düştüğü için şehir suyunun, o su oraya gelip geçiyormuş. Bu ciddi bir skandaldır" diye konuştu.

-SABOTAJ İDDİALARI ASILSIZ-

CHP'nin konu ile ilgilenmek üzere bir komisyon kurduğunu aktaran Öztunç, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Ankara Milletvekili Murat Emir, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ile birlikte kendisinin de yarın Elbistan'da incelemelerde bulunacaklarını belirtti.

Ceyhan Nehri'nin yatağının çevre kirliliğinden etkilendiğinin altını çizen CHP'li Öztunç, sabotaj iddialarının asılsız olduğunu kaydederek, Elbistan'daki zehirlenme vakasının tamamen ihmalden kaynaklandığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.