Çin'den Dünya Siyasetine Yeni Tartışma Konusu: Uzay, Abd'nin Tapulu Malı Değil

Çin'den Dünya Siyasetine Yeni Tartışma Konusu: Uzay, Abd'nin Tapulu Malı Değil
ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) Çin ve Rusya'nın uzay faaliyetlerine ilişkin rapor hazırladı.

ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) Çin ve Rusya'nın uzay faaliyetlerine ilişkin rapor hazırladı. DIA, Pekin ve Moskova'nın mukabil uzay sistemleri geliştirdiğini iddia etti. DIA'nın bu iddiasına yanıt veren Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying "Uzay ABD'nin tapulu malı değil, tüm insanlığa ait." dedi.

UZAYDA SİLAHLANMA YARIŞI

South China Morning Post'ta yer alan habere göre Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying DIA tarafından hazırlanan rapordaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu savunarak, "Çin her zaman barışçıl bir dış uzayı savunmuştur ve uzayda silahlanmaya, silahlanma yarışına karşı çıkmıştır" dedi.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying

"ÇİN'LE BİRLİKTE ÇALIŞMALI"

Çin'in uzay programının ABD için bir tehdit olduğu iddia edilen raporun asılsız olduğunu söyleyen Hua şöyye devam etti: "ABD silahlanma yarışı için korkularını bahane ediyor. Eğer ABD uzay güvenliği hakkında gerçek anlamda endişeliyse Çin'le birlikte silahlanmayı kontrol altına almak için çalışmalıdır."

DIA'NIN RAPORU

DIA tarafından pazartesi günü yayınlanan raporda Çin ve Rusya'nın ABD'ye karşı bazı adımlar attığı, iki ülkenin de uzayı askeri planlama ve strateji için önemli bir cephe olarak gördüğü iddia savunuluyor.

Raporda, Rusya ve Çin'in frekans bozucu teknolojiler, siber uzay yetkinlikleri, yönlendirilmiş enerji silahları, yörünge bombardıman aracı yetkinlikleri ve kara konuşlu uydusavar silahlar geliştirdiği öne sürülüyor.

TRUMP: UZAY KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI KURDUK

ABD Başkanı Donald Trump yedi ay önce Hava Kuvvetleri'nden bağımsız bir 'uzay kuvvetleri' kurulması için ABD Savunma Bakanlığı'na ilk emri vermişti. Trump geçen ay da 'uzayı bir savaş alanı olarak gördüklerini, bu nedenle Uzay Kuvvetleri Komutanlığı kurduklarını' söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.