Cumhurbaşkanı Erdoğan: '16'sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '16'sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kesintisiz operasyonlarla teröristlere çok büyük zayiatlar verdik. Son 2,5 yıl içinde 16’sı kırmız listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Bir dönem 2 binlere çıkan sınırlarımız içindeki terörist rakamın 700’lere kadar düşürdük” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde İç Güvenlik Birimleri iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanının yanı sıra programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya da katıldı.

“Son 2,5 yıl içinde 16'sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik” 

İç Güvenlik birimlerinin iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şehitleriyle yaşayan şühedanın ölmediğine inanın iman eden bir dinin mensuplarıyız. Biz Macaristan'dan, Japonya'ya, İngiltere'den Ürdün'e kadar dünaynını34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz istiklal marşında bile şehitliği arzulayan şühedanın emanetini evlatlarına hatırlatan bir toplumuz. Bunun için Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir. Biz işte böyle yüksek bir şuurla, şehadet bilincine sahip böyle bir medeniyetin müntesipleriyiz. Şehitlerimiz uğruna canlarını verdikleri emanet halel getirmemek en önemli görevimizdir, hamdolsun bugüne kadarda muazzep etmedik. Son olarak geçtiğimiz günlerde annesiyle beraber 11 aylık Bedirhan bebeği vahşice şehit eden teröristleri yakalayıp adalete teslim ettik. Bölücü başta olmak üzere bu milletin birliğine, beraberliğine değerlerine kast eden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Kesintisiz operasyonlarla teröristlere çok büyük zayiatlar verdik. Son 2,5 yıl içinde 16'sı kırmız listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Bir dönem 2 binlere çıkan sınırlarımız içindeki terörist rakamın 700'lere kadar düşürdük. Hem örgüte katılanların sayısında, hem de terör örgütünün eylem kapasitesinden önemli gerilemeler yaşandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde uzun yıllardan sonra barış ortamı tesis edildi. Terör örgütlerinin yuvasına dönüşmüş dağlarımıza sizlerin gayretleri, fedakarlıkları sayesinde yeniden bahar geldi. Terör örgütlerine lojistik ve mühimmat sağlayan bütün unsurları kaynağında kurutmak için Suriye ve Irak hareketlerimize hız verdik. Suriye'de operasyonlarda DEAŞ ve bölücü örgütün bu uzantılarına çok büyük darbeler indirdik. 4 bin kilometrekareden daha fazla bir alanı terörden arındırarak huzur adası haline dönüştürdük. Daha birkaç yıl öncesine kadar zulüm baskı ve etnik temizlikle anılan yerler Türkiye'nin çabaları sayesinde en güvenli şehirleri haline geldi. Suriye'deki savaştan kaçan 3,6 milyon mülteciden 320 bini geri vatanlarına döndü. İnşallah çok yakında terör örgütünün tasallutu altında bulanan diğer yerlere bir gece ansızın girecek ve gereken temizliği yapacağız. Suriye'nin kuzeyinde ülkemize komşu bir terör koridorunun oluşmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Suriyeli Kürt Arap ve Türkmen kardeşlerimiz geleceğini yeni sömürge heveslilerinin insafına teslim etmeyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.