Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'in, Hablemitoğlu cinayeti zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ı Ukrayna’da bulduğunu açıkladı. Erdoğan ayrıca, “Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor'' dedi.

Merhum Necip Hablemitoğlu'nun suikastın katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'dan Türkiye'ye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından getirildiğini açıklayan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

“FETÖ'nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını anlatan ‘Köstebek' isimli kitabını yayınlayamadan 18 Aralık 2002'de öldürülmüştü. MİT uzunca bir süredir bu suikastin katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır'ın izini sürüyordu. Bu şahıs kırmızı bültenle aranıyor. Kaçtığı yurt dışından 2015 yılından itibaren FETÖ medya organlarına verdiği röportajlarda ülkemiz aleyhine asılsız iddialarda bulunuyor. İstihbaratımız bu kişinin Ukrayna'da saklandığını tespit etti. Bu şahsın yakalanarak getirilmesi konusunda Zeleneksy'le konuştuk, önceki başkanla ile de 'Bu ülkenizdedir, lütfen bize verin' dedik. Bu kişi şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor. İstihbarat teşkilatımızın yakın markajı, muhataplarıyla olan sıkı diyaloglarla bu iş neticelendi. FETÖ ile irtibatı yanında DEAŞ terör örgütüne silah ve mühimmat temin ettiği bilinen isim. Bu şahsın ülkemize getirilmesi geçmişteki faili meçhul cinayetleri aydınlatma konusundaki kararlılığımızın ispatıdır. Devletimize ve milletimize ihanet eden şebekelerinin oyunlarını her zaman bozduk, bozmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi güvenlik meseleleri bizim için bir bütündür. Her çeşidinden terör örgütü ve suç şebekesiyle mücadelemizi aynı hassasiyetle sürdürüyoruz. Geçmişte faili meçhul cinayetlerle istikrarımızı bozmaya çalışanları ortaya çıkararak ülkemize karşı oynanan oyunları deşifre etme konusundaki kararlılığımız da bakidir. Burada kaçtıkları ülkelerde karanlık odaklarla iş birliği yaparak, terör faaliyetlerine devam eden hainlere de bu vesileyle seslenmek istiyorum, dünyanın neresine giderseniz gidin Türk adaleti önüne çıkıp, hesap vermekten kurtulamayacaksınız. Son nefesinize kadar ensenizde olacağız”

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbula yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul'a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.