Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li Vekilleri Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'li Vekilleri Eleştirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada HDP'li vekillerin dokunulmazlığının kalkması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmelerinde HDP'li vekillerin şahsına yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "Yasal haklarım saklıdır. Haklarında manevi tazminat davası açılacaktır. Artık bunların sığındıkları dokunulmazlığın gereği yapılmalı, bunlar yargıda gereken muameleyi görmelidir" dedi.

Ensar Vakfı'nın 37. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, bütçe görüşmelerinde HDP'li vekillerin şahsına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bütçe görüşmelerinde yine şahsıma dil uzattılar. Neden böyle her oturumda cumhurbaşkanına saldırırlar anlamakta zorlanıyorum. Bunlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin inşasından başlayıp şahsımın 3 milyar dolar parası olduğu iftirasına varan bir takım hezeyanlarla meclis kürsüsünü kirlettiler. Arkadaşlarımız gereken cevabı verdiler. Ben buradan büyük iftirayı atan alçaklara diyorum ki; hukukta bir kaide var. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir" dedi. Yasal haklarının saklı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iddiaları ortaya atanlar hakkında manevi tazminat davası açılacağını söyledi. Erdoğan, "Bunu ispatlamakta mükellefsin. Bu tür iftiraları bana atanlar çok oldu. Defaatle bunu söyledim. İspata davet ettim. Ana muhalefetin başındaki zata da "ispat etmezsen alçaksın" dedim ama edemedi. Olmayan şey ispat edilmez ki, olan şey ispat edilir" ifadelerini kulandı.

HDP'li vekillerin, bölge halkının gözünde itibarı kalmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Meclisteki siyasetçi görünümlü terör örgütü yandaşlarının bölge halkı nezdinde hiçbir itibarı kalmamıştır. Artık bunların sığındıkları dokunulmazlığın gereği yapılmalı, bunlar yargıda gereken muameleyi görmelidir. Bunlara, siyaseten canlı bomba gibi hareket etmesinin hesabını sormak için gereken yapılmalıdır. Bunlar milletvekili gibi değil; yanlarında çalıştırdıkları elemanlara varıncaya kadar hepsi Kandil'in talimatıyla gelenlerdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.