Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han’la düzenlediği ortak basın toplantısında, “Askeri ve savunma sanayii alanlarındaki ilişkilerimiz, inanıyorum ki Pakistan ile mevcut ikili ilişkilerimizde en önemli başlığı teşkil ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han, baş başa görüşmeleri ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç yıl aradan sonra ikinci evi olarak gördüğü Pakistan'ı ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, şahsına ve heyetine gösterilen sıcak misafirperverlik için Pakistan Başbakanı İmran Han'a teşekkür etti.

“Türkiye, her zaman Pakistan'ın yanında yer alacaktır”

2009 yılında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin, Türkiye-Pakistan dostluğunun en güzel nişanesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanların da katılımıyla ilişkileri tüm veçheleriyle ele aldıklarını, 13 anlaşmaya imza attıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.