Darbeciler Bu Kezde Siber Saldırı Yapıyor

Darbeciler Bu Kezde Siber Saldırı Yapıyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz'dan itibaren siber saldırıların 2,5 kat arttığını söyledi.

Türkiye’ye sanal dünyada çağ atlatacak iki önemli eylem planının tanıtımı yapıldı. E-Devlet ve Siber Güvenlik eylem planlarıyla büyük eşik atlamayı planlanıyor. Devlet erkanından birçok ismin katıldığı tanıtım toplantısı sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz’un hemen öncesinde ve sonrasında siber saldırıların 2,5 kat artış gösterdiğini ifade eden Arslan, “Siber saldırılar her zaman artabilir, önemli olan gerekli tedbirleri alarak, kurumlarla koordineli çalışmak. Bunu da yapıyoruz.” dedi.

Klimalara kadar yapılması planlanan siber testlerle ilgili konuşan Bakan Arslan, “Elektronik sistemin girdiği her yerde siber güvenliğe ilişkin tedbirlerin alınması gerekiyor. Bizim yapmak istediğimiz, bütün sistemlerin birbiriyle ilişkisi var, hangi sistem olursa olsun, ona bir siber saldırı olabileceği düşüncesiyle önceden tedbirleri almak, işleticileri uyarmak, gereğini yaptırmak. Önümüzdeki süreçte siber saldırıların her zaman artabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle tüm kurumlarımızla siber güvenlik eylem planı çerçevesinde daha koordineli çalışacaklar. Dünyanın her yerinden saldırılar yapılabiliyor. Bunlar basit hacker saldırısı da olabilir, Türkiye’nin başarısını ve büyümesini çekemeyenlerin profesyonel saldırısı da olabilir. Profesyonel saldırılar genellikle finans merkezlerine bankalara, kamu kurum ve kuruluşlarının sistemlerine yapılıyor” ifadesini kullandı.

“SİBER SALDIRILARIN EKONOMİYE ZARARI ÇOK YÜKSEK”

 

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın tanıtım toplantısı sırasında yaptığı bazı açıklamalar ise şöyle:

“Şu anda bir yılda ortalama 90 milyon siber saldırı teşebbüsü yaşanmaktadır. Giderek artan siber saldırıların ekonomiye verdiği zarar çok yüksektir. Forbes Business’ın araştırmasına göre, bu saldırıların ülkelere yıllık maliyeti toplamda 400 milyar dolar. 2019 sonrasında ise bu maliyetin 2 trilyon dolara erişmesi beklenmektedir. Siber güvenlik konusuna daha çok önem vermemiz, farkındalığı artırmak gerektiği bilincindeyiz, çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz.” 

Osman Çobanoğlu - Türkiye gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.