Demirtaş: Tıpış Tıpış Hiçbir Şey Olmamış Gibi Savcılıklara Mahkemelere Gitmeyeceğiz

Demirtaş: Tıpış Tıpış Hiçbir Şey Olmamış Gibi Savcılıklara Mahkemelere Gitmeyeceğiz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara mahkemelere gitmeyeceğiz. Bizi ifadeye çağırmak isteyen savcı, hakime şimdiden sesleniyorum ya tutuklama çıkaracaksınız ya yakalama ya zorla getirme" dedi.

 

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, TBMM'de Basın Kapısı önünde açıklama yaptı. Basın açıklamasına HDP'li milletvekilleri de katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, şöyle dedi:

"Hiçbir arkadaşımız ifade vermek üzere mahkeme veya savcılıkların davetine gönüllü olarak icabet etmeyeceklerdir. Bugün 2.5 parti bir araya gelerek bu yasayı çıkarmış olabilirler. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecektir. Bunlar artık her biri siyasi krizdir. Ben de dahil hiçbir arkadaşımız kendi ayağımızla tıpış tıpış hiçbir şey olmamış gibi savcılıklara mahkemelere gitmeyeceğiz. Bizi ifadeye çağırmak isteyen savcı hakime şimdiden sesleniyorum ya tutuklama çıkaracaksınız ya yakalama ya zorla getirme. Bunun dışında biz sarayın yargısı önünde sanki yargılama varmış gibi bu oyuna alet olmayacağız.

Halk iradesi adına biz elimizdeki bütün imkanları değerlendireceğiz, Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu, bireysel başvurular dahil olmak üzere elimizdeki bütün imkanlar siyaseten de hukuken de sonuna kadar kullanılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.