Diş ETİ Hastalıkları İçin Doğal Tedavi: Güneş Işığı

Diş ETİ Hastalıkları İçin Doğal Tedavi: Güneş Işığı
Güneş,baharın gelmesiyle birlikte yüzünü göstermeye başladı. Tüm güzelliklerinin yanında güneş, sağlık açısından da büyük önem taşıyor.

Güneş,baharın gelmesiyle birlikte yüzünü göstermeye başladı.Uzmanlar, D vitamini eksikliğinin diş eti hastalıklarına yol açabileceğini belirtiyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman özellikle yaz aylarının D vitamini alınması için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Karaduman, yaz döneminde vücuda D vitamini alınması şansının tanınması gerektiğini ifade ederek "Yaz tatillerinde fırsat buldukça güneşlenmek gerekir.Aksi halde D vitamini eksikliği görülebilir. D vitamini eksikliği vücutta birçok probleme yol açabildiği gibi diş eti hastalığı riskini de arttırabilir" dedi.

Karaduman, D vitamini eksikliği olanlarda diş eti rahatsızlıklarının daha fazla görüldüğünün altını çizerek, "D vitamini ve diş eti sağlığı arasındaki ilişkiyi gösteren çok sayıdaki çalışmada, D vitamini seviyeleri yüksek olan bireylerde diş eti hastalığının daha az görüldüğü saptanmaktadır. D vitamini seviyesi düşük olanlarda ise diş eti hastalıklarının daha ilerlemiş olduğu ortaya konulmaktadır" şeklinde konuştu.

İlerlemiş derecede diş eti rahatsızlığı yaşayanların vücuttaki D vitamini seviyelerini kontrol ettirmelerinin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Karaduman, "İlerlemiş diş eti hastalığı olan bireylerin D vitamini düzeylerini kontrol ettirmeleri ve güneş yanığı olmadan orta düzeyde güneş ışığı almaları gerekir. Bu, diş eti hastalığını tedavi eden bir yaklaşım değildir. Ancak sağlıklı dozlardaki güneşlenme ile diş eti hastalıklarının daha kötüye gitmesi engellenebilir" ifadelerini kullandı.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman diş eti hastalıklarının önüne geçilebilmesi için günde iki kez diş fırçalama ve ara yüz temizliğinin yanı sıra mutlaka bir uzman tarafından tedavi uygulanmasının altını çizdi.

Diş ETİ Hastalıkları İçin Doğal Tedavi: Güneş Işığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.