Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Türkiye'nin izlediği dış politika ve oynadığı rolü hiç kimsenin aleyhine değil'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Türkiye'nin izlediği dış politika ve oynadığı rolü hiç kimsenin aleyhine değil'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sırbistanlı mevkidaşı Nikola Selakoviç’le düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye olarak daha fazla göçmene ev sahipliği yapma kapasitemiz yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç'in daveti üzerine geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Selakoviç ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Afganistan'daki gelişmeler hakkında sorulan soruya cevap veren Çavuşoğlu, “Dünkü G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na davet edildik. Türkiye'nin her alanda olduğu gibi bölgesel konularda da önemli bir aktör olduğu açıkça görülüyor. Çünkü Türkiye'nin izlediği dış politika ve oynadığı rolü hiç kimsenin aleyhine değil. Barış istikrar ve huzur için üzerimize düşeni yapıyoruz sorumluluklarımızı da üstleniyoruz ve herkesle de işbirliği yapmak isteyen bir ülkeyiz. Afganistan'daki durum ortada sonuçta önümüzdeki süreçte nasıl bir hükümet kurulacak bunu görmemiz gerekiyor. Düşüncelerimizi temennilerimizi her iki tarafla da paylaşıyoruz. Gerek Cumhuriyet tarafına gerek Taliban tarafına düşüncelerimizi iletiyoruz” dedi.

İLGİLİ VİDEO
Bakan Çavuşoğlunun göçmen açıklamasıBakan Çavuşoğlu’nun göçmen açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.