Dışişleri Bakanlığından Ermenistan'a Gurgen Yanikian Tepkisi!

Dışişleri Bakanlığından Ermenistan'a Gurgen Yanikian Tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Muavin Konsolosu Bahadır Demir'i şehit eden Ermeni terörist Gurgen Yanikian'ın Los Angeles'ta bulunan cenazesinin kalıntılarının Erivan'daki Askeri Mezarlığa törenle gömülmesini kınadı. "TERÖRİZMİ TEŞVİK SUÇ.

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Muavin Konsolosu Bahadır Demir'i şehit eden Ermeni terörist Gurgen Yanikian'ın Los Angeles'ta bulunan cenazesinin kalıntılarının Erivan'daki Askeri Mezarlığa törenle gömülmesini kınadı.

"TERÖRİZMİ TEŞVİK SUÇU TEŞKİL ETMEKTEDİR"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "27 Ocak 1973 tarihinde Los Angeles Başkonsolosumuz Mehmet Baydar ile Muavin Konsolosumuz Bahadır Demir'i şehit eden Ermeni terörist Gurgen Yanikian'ın Los Angeles'ta bulunan cenazesinin kalıntılarının 5 Mayıs 2019 tarihinde Erivan'daki Askeri Mezarlığa törenle gömülmesini şiddetle kınıyoruz. Azılı bir teröristi kahraman olarak yüceltmeye yeltenen bu eylem, terörizmi teşvik suçu teşkil etmektedir ve asla kabul edilemez. Devletine sadakatle hizmet ederken şehit düşen tüm görevlilerimizi ve aile bireylerini bu vesileyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz" denildi.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.