Diyarbakır’da Bomba Yüklü Araç İnfilak Edildi

Diyarbakır’da Bomba Yüklü Araç İnfilak Edildi
Diyarbakır'da çatışma çıktı.Yenişehir ilçesinde gerçekleşen çatışma bomba yüklü traktörle saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıktı

Diyarbakır'da çatışma çıktı.Yenişehir ilçesinde gerçekleşen çatışma bomba yüklü traktörle saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıktı. Çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirilirken bir terörist ise olay yerinden hızla kaçtı.Ekipler,bomba yüklü traktörü kontrollü bir şekilde infilak ettirdi.Şimdi ekipler kaçan teröristin yakalanması için geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

Olay ile ilgili alınan bilgilere göre,merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyular Mahallesi mevkiinde saat 10.30 sıralarında meydana gelen olayda güvenlik güçleri,içerisinde 2 kişinin bulunduğu bir traktörü şüphe üzerine durdurmak istedi. Bunun üzerine traktörden güvenlik güçlerine ateş açıldı.Ekiplerinden karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada, bir terörist ise koşarak olay yerinden kaçtı. Kaçan teröristin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Polis, teröristin kaçabileceği güzergahları arama çalışması başlatırken, çevre yolları da tutuldu.

Traktörde yapılan aramada ise yüklü miktarda el yapımı patlayıcı bulundu. Traktör, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

Teröristlerin, saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilirken, bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.