Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor! İşte Son Durum

Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor! İşte Son Durum
Dün en düşük 5,98'i gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,47 altında, 6,03'den tamamladı.

Dün en düşük 5,98'i gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,47 altında, 6,03'den tamamladı. Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından işsizlik verisi sonrası saat 10.55 itibarıyla yüzde 0,55 yükselişle 6,06 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,6 artışla 6,80'den, sterlin/TL önceki kapanışın hemen üzerinde 7,83'ten alıcı buluyor.

PİYASALAR SATIŞ AĞIRLIKLI SEYRETTİ

Çin ile ABD arasındaki gümrük tarifelerinin karşılıklı olarak yükseltilmesi sonrası her iki taraftan yapılan yapıcı açıklamalar, küresel piyasaların satış ağırlıklı seyrini değiştirdi. ABD'nin İran'a 120 bin asker göndereceği haberinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından açık bir dille yalanlanması ve Çin'de beklentilerin altında kalan makro ekonomik verilerin ardından piyasalarda teşvik beklentilerindeki artış pay piyasalarında yükselişe sebep oldu.

Analistler, ticaret görüşmelerindeki seyirle birlikte ABD ve İran arasında yaşanan gerginliğin, gelişmekte olan ülke para birimlerine olası etkilerinin yakından takip edileceğini, yurt içinde siyasi gelişmelerin öne çıktığını belirtti.

'DOLARDA 6,23 SEVİYESİ ÖNEMLİ DİRENÇ KONUMUNDA'

Yurt içinde Nisan ayı bütçe dengesi, yurt dışında Euro Bölgesi'nde 1.çeyrek büyüme, ABD'de perakende satışlar ve sanayi endeksi verilerinin izleneceğini kaydeden analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini dile getirdi. Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,23'ün önemli direnç, 5,9650'nin destek konumunu koruduğunu söyledi.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.