Efkan Ala'nın İstifa Sebebi Belli Oldu

Efkan Ala'nın İstifa Sebebi Belli Oldu
Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliği açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliği açıkladı. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın, üst üste gelen patlamaların ardından istifa kararı aldığı öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de Başbakan Yıldırım'ı kabul etti. Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın programında yer almayan görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın açıklaması yapan Yıldırım, kabinede değişiklik yapıldığını açıkladı.

-"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NI BIRAKAN EFKAN ALA BAKANIMIZA HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"-

Başbakan Yıldırım, kabine değişikliğini şöyle aktardı:

"İçişleri Bakanı'mız Bursa Milletvekilli Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır. Kamuoyuna bu bilgileri sunuyorum. İçişleri Bakanlığı'nı bırakan Efkan Ala Bakanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Görevlerine atanan Bakanlarımıza başarılar diliyorum."

-PATLAMALARDAN SONRA GELEN İSTİFA-

Van, Elazığ ve Gaziantep'teki saldırılar, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'yı istifaya götürdü. ANKA'nın edildiği bilgilere göre, Ala son üç patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ikna edici bilgiler sunamadı. Ala'nın AK Parti içinden ve özellikle kamuoyundan gelen eleştiriler üzerine istifa ettiği öğrenildi. Öte yandan, yaşanan süreçte Ala'nın istifasının kamuoyunu rahatlatacağı düşüncesinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından benimseniyor olduğu da gelen bilgiler arasında.

-İSTRİFALAR GELEBİLİR-

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, zafiyet yaşayan bir diğer kurum olan MİT de istifalara sahne olacak. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da istifa edeceği kulisleri yayılırken, önümüzdeki günlerde bu istifaların Bakanlar ile sınırlı kalmayacağı, güvenlik ile ilgili tüm birimlerin üst düzey yöneticilerinin de görevlerini bırakacağı gelen iddialar arasında.

-ÇARŞAMBA VE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ-

Bugün gerçekleşen kabine değişikliğinin, haftalık olağan görüşmelerden bir gün önce yaşanması akıllara eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Mayıs Çarşamba günü yaptığı Beştepe ziyaretini getirdi. 5 Mayıs Perşembe günü yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaretinin 4 Mayıs Çarşamba'ya çekilmesinin ardından, Davutoğlu'nun Başbakanlık görevini bırakması süreci başlamıştı. (ANKA/SON)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.