Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'la Yaşadığı El Sıkmama Olayını Anlattı

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'la Yaşadığı El Sıkmama Olayını Anlattı
CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı döneminde katıldığı İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu'nun cenaze törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı el sıkmama olayını ve ne hissettiğini anlattı. 31 Mart seç.

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı döneminde katıldığı İstanbul Ticaret Odası (İTO) eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu'nun cenaze törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı el sıkmama olayını ve ne hissettiğini anlattı.

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığını kazanan ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimi iptal etmesi nedeniyle mazbatası geri alınan CHP'li Ekrem İmamoğlu DW Türkçe'den gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı.

"ZİYARET ETMEMİN ANLAMI OLMASI LAZIM"

Ekrem İmamoğlu, "Erdoğan'ı yeniden ziyaret edecek misiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Ben bu ülkede olan herkesi ziyarete giderim. Bu şehirde yaşayan herkesi ziyarete giderim. Ama bir anlamı olması lazım. O zaman bir anlamı vardı. Geçmişte Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış birisiydi. Benim ziyaret etmemin kapsamı buydu. Bugün bir başka hususta başka bir ihtiyaç doğarsa yine ziyarete giderim."

"HOŞ OLMADI"

İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan elinizi sıkmadığında ne hissettiniz?" soruna şöyle yanıt verdi:

"Açıkçası üzülür insan tabi. Ama çokta önemsemedim. Şahsım adıma üzülmem. Ben o anda İBB Başkanı'yım. Eğer bilinçli sıkmadıysa ki bunu teyit etmiş değiliz. Bilinçli sıkmadıysa hoş olmadı. Ama ben yine ısrarla gittim kandilini kutladım. Elini sıktım. Arabasında uğurladım. Bunu ısrarım için söylüyorum. Ben ısrarlıyım. Benim kucaklamama engel yok. Ben o duvarları yıkmış insanım. Kişiler arasında asla duvar örmedim. Bu milletin barışa huzura ihtiyacı var. Birileri kendisine pay arıyorsa, ben onlara o fırsatı vermem. Sarılırım, buluşurum, konuşurum. Devlet adamlığına o yakışır."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Nisan'da İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu'nun cenaze namazına katılmıştı. Cenaze töreninde İBB Başkanı sıfatıyla Ekrem İmamoğlu da yer almıştı.

Erdoğan, namaz için saf tutan Ekrem İmamoğlu'nun elini sıkmamıştı. Erdoğan, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den başlayarak saf tutanların elini sıkmıştı.

Spor Toto Süper Lig Maç Sonuçları ve Puan Durumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.