Erkeklerin Meşhur Ayrılık Bahaneleri

Erkeklerin Meşhur Ayrılık Bahaneleri
1- 'Sen daha iyilerine layıksın.' Listemizin baş tacı tabii 'Sen daha iyilerine layıksın' Bu cümle en popüler ayrılık sebebi olarak rekora koşar.

1- 'Sen daha iyilerine layıksın.'

Listemizin baş tacı tabii 'Sen daha iyilerine layıksın' Bu cümle en popüler ayrılık sebebi olarak rekora koşar. Bir erkeğin ayrılmak isteyip akıllıca bir neden sunamadığı zaman aklına ilk gelen bahanedir.


2- 'Biraz ara vermeye ihtiyacım var.'

Bu bahanenin tam anlamı; Sen şurada elimin altında dur ben biraz takılıp geleyim. Deyim yerindeyse, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayayım… Erkeklerin sıkıldıkları zaman en çok tercih ettiği bahanelerdendir.


3- 'Ben seni hak etmiyorum…'

En bayat yalanlardan biri de bu değil mi? Güya bunu söyleyerek suçu kendi üstüne alır, terk eden olmanın sorumluluğunu en alt seviyeye düşürerek kendini karşı tarafta daha pasif bir duruma getirir. Kılçıksız bir ayrılık bahanesi sayılabileceği için kullanımı sıktır. Karşı tarafa çok söz hakkı bırakmaz, bunu karşı taraf için yapıyormuş havası oluşturulur.


4- 'Şu anda ilgilenmem gereken sorunlarım var.'

Yani demek oluyor ki; Biraz öteye git şu ara sana karşı bir şey hissetmiyorum, kendimi veremiyorum.


5- 'Keşke bundan 2 sene sonra karşılaşsaydık.'

Bu cümleyi duyduğunuz zaman bilin ki karşınızda yeterince olgun biri yoktur. Yani şairin burada demek istediği şu: Yeterince olgun değilim ama iki yıla kadar olgunlaşmış olurum ve o zaman iyi bir sevgili olmaya aday olabilirim. Benim biraz daha tozutmaya ihtiyacım var.


6- 'Sana bağlanmaktan korkuyorum.'

Yani; Sürekli seni dibimde istemiyorum. Bunu bu şekilde dile getiremediğim için de bu şekilde yol yapıyorum.


7- 'İkimiz içinde en doğrusu bu.'

Klişeleşmiş en meşhur bahanelerden biri de bu değil mi? İlişkiye başlamaya birlikte karar verirken birden iki kişi adına doğru olanı düşünüp en doğru kararı veren harika bir mekanizma. Bir de genelde buna eklenen 'Şimdi üzülüyorsun ama ileride bu kararın ikimiz içinde ne kadar doğru bir karar olduğunu anlayacaksın.' cümlesi oluyor. Anlamına gelecek olursak; Seni istemiyorum ama biraz kibarım ve seni bu şekilde avutmayı uygun gördüm.


8- 'İlişkimizin heyecanı kalmadı.'

Yani; 'Sevmiyorum artık seni, hevesim geçti dahası hormonlarım da sana karşı harekete geçmiyor artık.' cümlesinin kibarlaştırılmış halidir.Ve bu gözünüzün içine baka baka, kendini çok üzülüyor, acı çekiyor pozlarına soka soka rahatça söylenebilir


9- 'Sorumluluk almak ağır geliyor.'

Yani; 'Ben daha büyümedim, kendime güvenmiyorum bencilce yaşamak istiyorum. Ek olarak, benden daha değerli değilsin bu yüzden ben seni düşünmek istemiyorum, sen de git kendine seni düşünüp değer verecek birini bul.' demek oluyor. Akıllı erkeklerin karşı tarafı etkisiz hale getirmek için tercih ettikleri bir klişedir. Böyle bir bahane sunulduğunda kendinizi ' Ben sorumluluğumun ağır geleceği ne yaptım?' sorusuyla hiç üzmeyin.


10-'Çok çabaladım, emek verdim. Olmuyor.'

Kendini ilişkinin kahramanı ilan etmeye çalışarak gitmeye çalışan erkek modeli… Bir yerde kendine bile itiraf edemediği aptalca korkuları olan ve genelde ne istediğini bilmeyen erkeklerin başvurduğu bahanedir. Neyi yapamıyorsun? Alt tarafı seveceksin diye aklınızdan geçirirsiniz. Bu bahaneye başvuran erkeklerin kendine bile itiraf edemedikleri aptal korkuları vardır.


11- ' Aslında biz çok farklıyız.'

Dünyanın en saçma bahanelerinden biri çok farklı olduğunu ortaya atıp yollarını ayırmak isteyenindir. Yani; 'Seni istemiyorum yaratıcı bir bahane ararken böyle söyleyeyim senin de kafanı karıştırayım ki işim daha kolay olsun istedim.' demektir.


12- 'Zamana ihtiyacım var.'

Sık kullanılanlar arasında baş rollerde oynayan bahane 'Zamana ihtiyacım var.' Yani; kafama göre hareket etmemi kolaylaştırmak istiyorum bunu yaparken de sorun pozlarıyla süsleyeyim ki yadırgama.''


Kısacası ; Seni seviyorum cümlesini kurup peşine “ama” ile başlayan açıklamalar eklediğinizde sevmenin bir anlamı yok arkadaşlar. Birinden ayrılmak istiyorsanız siz en iyisi derin bir nefes alın ve dürüstlüğünüzle ona gerçek nedeni söyleyin.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.