Fatih Terim'in Sistemi: Submaksimal Güç Patlaması!

Fatih Terim'in Sistemi: Submaksimal Güç Patlaması!
Galatasaray'da teknik direktör olarak dördüncü dönemini geçiren Fatih Terim, çağın gerekliliklerine ayak uydurmayı sürdürüyor. Daha önce çalıştığı ekiplerle rakiplerini sollayan tecrübeli çalıştırıcı, şu sıralarda bilimsel verilere çok daha fazla önem veriyor.
Galatasaray'da teknik direktör olarak dördüncü dönemini geçiren Fatih Terim, çağın gerekliliklerine ayak uydurmayı sürdürüyor.

Daha önce çalıştığı ekiplerle rakiplerini sollayan tecrübeli çalıştırıcı, şu sıralarda bilimsel verilere çok daha fazla önem veriyor. Antrenman sistemini 'Submaksimal Güç Patlaması' üzerine kuran İmparator, saha içindeki verileri ise 'Metabolik Güç İndeksi'ne göre değerlendiriyor.

Tecrübeli çalıştırıcı ile yardımcılarının çıplak gözle fark edemeyeceği veriler, bu sistemle sanal ortamda toplanıyor.

TERİM, KOŞUNUN NİTELİĞİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR

Futbolcuların koşu mesafelerini incelemeyi çoktan aşan Terim, "Oyuncuların koşu mesafeleri nasıl değişiyor?", "Hangi oyuncu kaç defa sprint atıyor?", "Yüksek hızlı koşular hangi bölgelerde yapılıyor?" sorularına cevap arıyor.

Terim, koşunun niteliğini ölçmeye çok önem veriyor. Ani yön değişimi, ani hızlanma ve yavaşlama, koşu esnasında rakiple temasta oyuncuyu yoran hareketlerin dökümü alınıyor.

Fatih Terim'e bu veriler 'Metabolik Güç İndeksi' adı altında sunuluyor.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.