Fenerbahçe'de Eljif Elmas Sevinci

Fenerbahçe'de Eljif Elmas Sevinci
Makedonya'da Igor Angelovski'nin EURO 2020 elemelerinde Letonya ve Slovenya maçları için aday kadroya çağırdığı Eljif Elmas'a uyarılar yaptığı aktarıldı.
Makedonya'da Igor Angelovski'nin EURO 2020 elemelerinde Letonya ve Slovenya maçları için aday kadroya çağırdığı Eljif Elmas'a uyarılar yaptığı aktarıldı. 19 yaşındaki orta sahanın, 10 numara dahil 8 numara ve ofansif görevlerde oynaması gerektiği, ön libero için doğru isim olmadığının anlatıldığı vurgulandı.

Fenerbahçe'de bu sezonun en çok göz önünde duran oyuncusu Eljif Elmas, son 1 aylık dönemde başarılı bir grafik yakaladı. Mart ayı içerisinde EURO 2020 elemeleri için Makedonya Milli Takımı'na davet edilen Eljif Elmas, önemli bir kırılma anı yaşadı.

Hem ülke futbolu için adeta bir efsane sayılan Goran Pandev hem de teknik direktör Igor Angelovski ile özel olarak çalışan ve bir değerlendirme yapan Eljif, kariyeri açısından nelerin doğru olduğunu görüştü.

Toplantılar yaptı
Edinilen bilgiye göre teknik patron Angelovski'nin antrenmanlarda ve toplantılarda genç yıldızın nerede oynaması gerektiğini bire bir anlattığı ifade edildi. Makedon oyuncunun orta sahada 10 numaraya yakın, 8 numara ve ofansif görevlerde olmasının doğru olacağı aktarıldı. Ön libero olarak tabir edilen defansif orta saha görevinin 19 yaşındaki oyuncu için yanlış olacağı dile getirildi.

Gol vuruşlarının iyi olduğu, pas oyununda da aktif olabildiği belirtilen Eljif için böylesi bir görev de verildi. Antrenmanlarda ve maçlarda forvet oyuncusu Pandev'e yakın duran Eljif, Letonya ve Slovenya maçlarını 2 gol 1 asistle geçti.

Yanal'ın hamlesi
Teknik direktör Angelovski'nin benzer öneriyi Ersun Yanal'a geçtiği, Ersun Yanal'ın da Eljif Elmas'ı milli takımda nasıl oynadığına dair araştırdığı bildirildi. Eljif için milli takım teknik direktörü Angelovski ve teknik heyetin hazırladığı raporda da orta sahadaki rolüne değinildi.

Ersun Yanal da özellikle milli takım dönüşünde bir tek Ankaragücü karşısında şans tanımadı. Galatasaray ve Kasımpaşa maçlarında Yanal tarafından ofansif orta saha olarak görevlendirilen Eljif, 2 gol kaydetti. Milli takım dönüşü 4 maçta 2 gol bulan genç futbolcunun performans değişimi hemen fark edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.