Fenerbahçe'nin Galibiyet Golü Tesadüf Değil!

Fenerbahçe'nin Galibiyet Golü Tesadüf Değil!
Fenerbahçe, Göztepe mücadelesini uzatmalarda Nabil Dirar'ın sağ kanattan ortası ile 2-1 kazandı.
Fenerbahçe, Göztepe mücadelesini uzatmalarda Nabil Dirar'ın sağ kanattan ortası ile 2-1 kazandı. Roberto Soldado'yu geçen top, o kadar tehlikeli şekilde ceza sahasına kesildi ki Göztepe savunması topu çeviremedi ve kendi ağlarına yolladı.

Faslı futbolcunun yaptığı orta ve devamında gelen gol tesadüf değildi. Oyundan alınmamasındaki temel etkenlerden biri futbolcunun savunma özelliklerini unutmadan hücuma çıkıp kanatlardan yaptığı bu etkili ortalardı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, rakip savunmayı aşmanın en önemli yolunun bu tip ortalardan geçtiğine inanıyordu. Kocaman, sezon başından bu yana bu tip, öne ve sert yapılan ortalar üzerinde duruyordu İsmail, Hasan Ali, Isla, Şener ve orta sahada kanatta oynayan tüm oyunculardan bu tip ortalar beklese de bu konuda en başarılı isim hep Nabil Dirar oldu.

Bununla ilgili antrenmanlarda da özel çalışmalar yapıldı. Özellikle ceza sahası içinde iki forvet ile kalabalık şekilde mücadele edildiğinde bu tip kesilen ortaların etkili olacağı anlatılıyordu.

Dirar da Kocaman'ın bu beklentisini boşa çıkarmadı. Takım iki forvetle mücadele ederken uzatmalarda tehlikeli bölgeye yaptığı kavisli ve şiddetli orta ile takımının öne geçmesini sağladı.

Sezon başından bu yana en çok eleştirilen isimlerden biri olan ve Göztepe maçında tribünlerin de tepkisini çeken Dirar, Kocaman'ın vazgeçilmezi konumunuda.

Kritik isim

Orjinal pozisyonu sağ bek olan Nabil Dirar'ın oyunu iki yönlü oynaması Aykut Kocaman'ın sistemi için büyük önem taşıyor. "Doğru Oyun - İrade Oyunu" olarak adlandırdığı bu sistemde Dirar, atakların kesilmesinde, pas oyununda ve takımın kanat ataklarında kritik öneme sahip. Bu sezon 16 lig maçına çıkan futbolcu maçların tamamına ilk 11'de başladı. Şu ana kadar ise 21 resmi maçta forma giydi, üç gol ve üç asist ile takımına katkı sağladı.

Destek verdi

Maçı çeviren hamleyi yapan Nabil Dirar, bu gol öncesi taraftarlar tarafından protesto edilmişti. Teknik direktör Aykut Kocaman da bu durumdan oldukça rahatsız oldu. Maçın hemen ardından oyuncusuyla konuşan deneyimli teknik adam "Sen benim istediklerimi yapıyorsun. Senden çok memnunum. Bu takımın olmazsa olmazısın" diyerek performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.