Fetö Sanığından İtiraf! Kur'an-I Kerim'e El Bastırıp Soruları Göstermişler

Fetö Sanığından İtiraf! Kur'an-I Kerim'e El Bastırıp Soruları Göstermişler
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca 17Ağustos 2012'de düzenlenen Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının FetullahçıTerör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca sınav öncesi elde edilerek, aynı yapılanmayaüye kişilere verilmesine ilişkin 79 sanığın yargıland.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca 17Ağustos 2012'de düzenlenen Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının FetullahçıTerör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca sınav öncesi elde edilerek, aynı yapılanmayaüye kişilere verilmesine ilişkin 79 sanığın yargılandığı davaya tanıkbeyanlarının alınmasıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuzsanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, önceki ara karar gereği dava dosyasına gönderilenevrakları okudu ve ardından tanık beyanının alınmasına geçildi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen M.E.Ö, davanın sanıklarından BekirTürk ve Ümit Çınkır'ı, lise döneminden beri tanıdığını ve bu kişilerin örgütselfaaliyetleri hakkında bilgi vermek istediğini söyledi.

"HABERİM YOKTU"

Maddi imkansızlıklardan dolayı FETÖ ile tanıştığını ve mesleğe deörgütün yönlendirmeleriyle başladığını ifade eden M.E.Ö, "Şanlıurfa'da dershaneyegittiğim dönemde 'Tayfun' kod adlı Ümit Çınkır benimle ilgileniyordu. Devletindiğer birimlerine hazırlanacağımızı bilmiyorduk. Haberim olmadan, benimbilgilerimi alarak akademiye başvurmuş." diye konuştu. Sınava girmeden birkaç gün önce sanık Çınkır ile Ankara'nın Mamakilçesinde bir eve gittiğini belirten M.E.Ö, buranın FETÖ evlerinden olduğunu vesanıklardan Bekir Türk'ü orada gördüğü kaydetti.

"KUR'AN-I KERİM'E EL BASTIRDILAR"

M.E.Ö, örgüt evinde yaşadıklarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Eve girdikten sonra bir odada beklettiler. Daha sonra içeridebulunanları sırayla başka bir odaya aldılar. Annemin ve babamın üzerine yeminettirerek, Kur'an-ı Kerim'e el bastırıp soruları gösterdiler. Bize 'Sorularıdikkatli gözden geçirin, bunlara benzer sorular çıkacak.' dediler. Sınavda busorular çıktı."

Sınavı kazandıktan sonra Polis Akademisi'ne kayıt yaptırdığını anlatanM.E.Ö, okulda öğrenim gördüğü süre içerisinde örgüt yöneticilerinin Kur'an okumaması ve namaz kılmamasının tembih ettiklerini, "Okulda namazını mescittekılma, gerekiyorsa abdesti teyemmümle al, gözlerinle namaz kıl." gibilerindensözler söylediğini aktardı.

Örgütün isteklerinden bunaldığını ve o saatten sonra ilişkisinikestiğini öne süren M.E.Ö, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bütünbildiklerini emniyet ve savcılığa anlattığını belirtti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.