Filistin Lideri Abbas, İsrail Ve Abd'ye Meydan Okudu: Gösterilerimiz Devam Edecek

Filistin Lideri Abbas, İsrail Ve Abd'ye Meydan Okudu: Gösterilerimiz Devam Edecek
ABD'nin İsrail Büyükelçiliğni Kudüs'e taşımasının ardından Gazze başta olmak üzere Filisitin'in dört bir yanınında gösteriler düzenlenmeye başladı.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğni Kudüs'e taşımasının ardından Gazze başta olmak üzere Filisitin'in dört bir yanınında gösteriler düzenlenmeye başladı. Gösterilerde İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 50'nin üzerinde Filistinli yaşamını yitirdi.

ABD VE İSRAİL'E MEYDAN OKUDU

Gösteriler sonrası Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas kameralar karşısına geçti. Abbas, "Filistin bizim toprağımız!" deyip, İsrail ve ABD'ye meydan okudu.

"GÖSTERİLERE SON VERMEYECEĞİZ!"

İşte Mahmud Abbas'ın konuyla ilgili sözleri:

Bu topraklar bizimdir. Bizim atalarımızın topraklarıdır. Halkımız hiçbir şekilde barışçıl gösterilerden vazgeçmeyecektir. Hiçbir şekilde bu barışçıl gösterilerimizi sona erdirmeyeceğiz. Bu hareketle ABD kendisini siyasi sürecin dışına itmişti. ABD Ortadoğu'daki barış sürecinin artık arabulucusu değildir. ABD'nin aarabuluculuğunu kesinlikle kabul etmiyoruz.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN ABD VE İSRAİL'E SERT TEPKİ GELDİ

Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınmasının ardından Avrupa Birliği, İran ve Arap dünyasından tepki sesleri yükseldi.

Türkiye'den de Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada İsrail'in saldırısı ve ABD'nin Büyükelçiliği taşıması sert bir dille kınandı.

"BU KARARI YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUZ!"

Başbakan Binali Yıldırım ise konuyla ilgili Ankara'da yaptığı açıklamada, "ABD malesef, sivilleri katleden İsrail yönetiminin yanında fütursuzca yer almış ve bu insanlık suçuna ortak olmuştur. Bunun bilinmesini istiyoruz. Bu kararı bir kez daha şiddetle kınıyoruz ve yok hükmünde sayıyoruz." ifadelerini kullandı.

Londra'da Konuşan Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs Tepkisi: Karar Talihsizlik, Reddediyoruz!Londra'da Konuşan Erdoğan'dan ABD'ye Kudüs Tepkisi: Karar Talihsizlik, Reddediyoruz! Filistin'de Katliam Yapan İsrail'e Trump'tan Övgü Geldi: İsrail için Harika Bir GünFilistin'de Katliam Yapan İsrail'e Trump'tan Övgü Geldi: İsrail için Harika Bir Gün Gazze'deki Katliama Türkiye'den Sert Tepki: İsrail'in Utanç Duvarına Eklenen Yeni Bir CinayetGazze'deki Katliama Türkiye'den Sert Tepki: İsrail'in Utanç Duvarına Eklenen Yeni Bir Cinayet İsrail Katliam Yaparken ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Açıldı, Trump'tan İlk Açıklama Geldiİsrail Katliam Yaparken ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği Açıldı, Trump'tan İlk Açıklama Geldi Onlarca Filistinliyi Şehit Eden İsrail'in Savaş Uçakları Gazze'yi VurduOnlarca Filistinliyi Şehit Eden İsrail'in Savaş Uçakları Gazze'yi Vurdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.