Galatasaray, Lazıo'yu Elinden Kaçırdı

Galatasaray, Lazıo'yu Elinden Kaçırdı
Galatasaray 1-1 Lazio

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında evinde İtalyan temsilcisi Lazio'yu ağırladı. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona ererken, sarı-kırmızılılar ikinci maç öncesi avantajı kaçırdı.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, Son 32 Turu ilk maçında Türk Telekom Arena'da İtalyan temsilcisi Lazio'yu ağırladı. Spor Toto Süper Lig'deki kötü gidişatı unutturmak ve çıkışa geçmek isteyen Aslan, taraftarlarının da müthiş desteği ile Roma'daki karşılaşma öncesi avantajlı bir skor almak için sahaya çıktı. Zorlu karşılaşmayı yaklaşık 34 bin sarı-kırmızılı taraftar izledi.

TAKIMLAR SİYAH BANT İLE MAÇA ÇIKTI

Ankara'daki terör saldırıları sonrasında sarı-kırmızılılar, UEFA'ya sahaya siyah bant ile çıkmak istediklerini belirtmiş ve maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşu talep etmişti. Talebi UEFA tarafından olumlu karşılanan Galatasaray'da oyuncular kollarında siyah bant ile çıktılar. Konuk ekip Lazio da bu tepkiye sessiz kalmadı. Lazio futbolcuları da kollarında siyah bant ile mücadeleye çıktı. Karşılaşma, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ MÜTHİŞ KOREOGRAFİ

Son zamanlarda zorlu günler geçiren Galatasaray'a taraftarlarından maç öncesi müthiş bir destek geldi. Galatasaraylı taraftarlar, maçı öncesi üç boyutlu müthiş bir koreografiye imza attı. Kartonlarla üst tribünde "Tam Zamanı" yazan sarı-kırmızılı taraftarlar, onun altında ise "7'den 70'e Tek Bilek Tek Yürek Olalım" pankartı açtılar. Alt tribünde ise üç boyutlu olarak TT Arena silüeti gözlemlendi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, geçtiğimiz haftalarda oynanan Torku Konyaspor maçı sonrasında metroda çekilen bir fotoğrafta, baştan aşağı sarı-kırmızılı giyinen ve kendi imkanları ile yeleğine 4 yıldız çizen Galatasaray taraftarının da silüetini 3 boyutlu olarak yaptı.

DENİZLİ'DEN SÜRPRİZ İLK 11

Kadroda istikrar oluşturmakta zorluk çeken ve savunma hattında bir türlü istediği verimi alamayan Teknik Direktör Mustafa Denizli, zorlu Lazio maçına sürpriz ilk 11 ile çıktı. Kalede Muslera, defans hattında ise Denayer, Koray, Hakan, Carole dörtlüsü ile başlayan deneyimli teknik adam, defansın hemen önünde Donk ve Chedjou'ya görev verdi. Sağ açıkta Sabri'ye forma veren Denizli, solda Sneijder, forvet arkasında Selçuk, ileri uçta ise Podolski dizilişi ile maça başladı.

FORVETTE PODOLSKI

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Burak Yılmaz'ın Çin'e transferi ve genç golcüsü Sinan Gümüş'ün sakatlığı sonrası ileri uçta büyük sıkıntı yaşayan Mustafa Denizli, zorlu Lazio maçına ileri uçta Umut'un yerine Podolski ile başladı. Ligde çıktığı 17 maçta 3 golü bulunan Umut Bulut'tan gol yolunda istediğini alamayan deneyimli teknik adam, kanatlarda faydalandığı ve 19 karşılaşmada fileleri 19 kez havalandıran Podolski'ye şans verdi. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gole imza atan Alman yıldız, Lazio karşısında etkili bir oyun sergileyemedi.

SELÇUK 200. MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, ilk 11 başladığı Lazio maçıyla birlikte sarı-kırmızılı forma ile 200. maçına çıktı. 2011 yılında Trabzonspor'dan transfer edilen yıldız oyuncu, sarı-kırmızılı forma ile bugünkü Lazio maçı dahil 200 resmi maçta 43 gol atıp, 53 de asist yaptı. 31 yaşındaki yıldız oyuncu ayrıca, Türk Telekom Arena'da 100. resmi maçına çıkan ilk futbolcu unvanını elde etti.

KORAY GÜNTER'İN İLK AVRUPA MAÇI

Mustafa Denizli'nin ilk 11'de görev verdiği Galatasaray'ın genç stoperi Koray Günter, sarı-kırmızılı forma ile ilk Avrupa maçına çıktı. Ligde ve Türkiye Kupası'nda toplam 33 maçta görev alan genç stoper, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez bir Avrupa maçında sahaya çıktı.

SABRİ BU SEZON İLK GOLÜNÜ ATTI

Maçın ilk dakikalarda baskılı bir oyun sergileyen Lazio'nun bu baskısını kıran sarı-kırmızılılar kontrolü eline aldı ve 12. dakikada Sabri ile 1-0 öne geçti. Selçuk'un aşırtma pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Donk, meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra sağ tarafta bulunan Sabri'ye bıraktı. Müsait durumdaki Sabri, altıpas önünden şutunda meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. Son olarak geçtiğimiz sezon nisan ayında Sivasspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçında gol atan deneyimli oyuncu, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon ilk golünü attı.

LAZIO GOL SONRASI KONTROLÜ ELİNE ALDI

İlk 20 dakikada istediği oyunu ortaya koyan sarı-kırmızılılar, 21. dakikada Milinkovic'in golüne engel olamadı. Biglia'nın sol kanattan ortasında arka direkte bulunan Milinkovic'in kafa vuruşunda Muslera'nın çabası yetersiz kaldı ve top ağlarla buluştu. Gol sonrası ataklarını sıklaştıran konuk ekip, 33. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Mauricio'nun kafa vuruşunu Muslera müthiş uzanarak kurtardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra Muslera kalesinde tekrar devleşti. 34. dakikada Parolo'nun şutunu son anda uzanarak kornere çeldi. İlk yarıda pozisyonları gole çeviremeyen iki ekip, soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

GALATASARAY, İKİNCİ YARIDA DA İSTEDİĞİ POZİSYONLARI ÜRETEMEDİ

İkinci yarıya dengeli başlayan iki ekip, karşılıklı ataklarla ikinci golü bulmak için çabaladı. Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda ileriye top taşımakta güçlük çekti. Basit top kayıpları ve hatalı paslar, oyunun bir bölümünde taraftarları da kızdırdı. Bazı taraftarlar takımı yaptıkları top kayıplarından dolayı ıslıkladı. Karşılaşmada ilk oyuncu değişikliğini ise Lazio gerçekleştirdi. 58. dakikada Anderson, yerini Candreva'ya bıraktı. Teknik Direktör Mustafa Denizli ise 71. dakikada Carole'ün yerine Olcan'ı oyuna aldı. İki takım içinde pozisyon yönünde kısır geçen ikinci yarıda, sarı-kırmızılılar 74. dakikada gole yaklaştı. Sneijder'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Donk'un sert şutunu kaleci Marchetti sol köşede güçlükle kontrol etti. Bu pozisyondan 3 dakika sonra ise konuk ekip gole yaklaşan taraf oldu. 77. dakikada sol kanattan Lulic'in ortasında arka direkte topa iyi yükselen Savic'in kafa vuruşu az farkla yandan auta gitti.

GALATASARAY UMUT BULUT'LA GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Karşılaşmanın son dakikalarında avantajlı bir skor için tüm riskleri alan Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, 78. dakikada Sabri'nin yerine Umut'u oyuna dahil etti. Umut'un oyuna girmesinin ardından Podolski sağ açığa geçti. Oyunun son bölümlerine girilirken Galatasaray Umut Bulut ile ikinci gole çok yaklaştı. 89. dakikada sağ kanatta Donk'un ortasında ceza sahası içinde Umut'un uçarak vurduğu kafa vuruşu az farklı üstten auta çıktı. Karşılaşmanın son bölümünde başka gol olmayınca zorlu mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.