Galatasaray'a Kupada Soğuk Duş!

Galatasaray'a Kupada Soğuk Duş!
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Galatasaray, 10 kişi tamamladığı maçta Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı ve rövanş öncesi avantajı eline geçiremedi.

Maç boyunca tehlikeli pozisyona girmekte zorlanan Galatasaray'da Christian Luyindama, 71. dakikada Guilherme'ye yaptığı hareketin ardından hakem Halil Umur Meler tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı.

Galatasaray ile Yeni Malatyaspor, 25 Nisan tarihinde rövanş maçında Malatya'da karşı karşıya gelecek ve finale çıkacak takım belli olacak.

ONYEKURU YERDE KALDI, PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın 42. dakikasında hızla gelişen Galatasaray hücumunda Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Onyekuru hareketlendi. Arkasında Issam Chebake bulunan Onyekuru, bir anda kendisini yerde buldu ve penaltı bekledi. Maçın hakemi Halil Umut Meler ise VAR hakemleriyle konuştu ancak pozisyonu VAR monitörlerinden izlemedi ve devam kararı verdi. Hakemin kararının ardından Galatasaray'da futbolcular yoğun şekilde itirazlarına devam ettiler.

KAMARA TEK BAŞINA TEHLİKE YARATTI

Maça 56. dakikada dahil olan Kamara, 61. dakikada oldukça tehlikeli geldi. Framsoz futbolcu, kendi yarı alanından aldığı topla iki Galatasaraylı oyuncudan sıyrıldı ve top karşı karşıya kaldığı Muslera'da kaldı.

LUYINDAMA DİREKT KIRMIZI GÖRDÜ, DERBİDE YOK

Mücadelenin 71. dakikasında Galatasaray, Christian Luyindama'nın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Guilherme ile girdiği hava topu mücadelesinde rakibine tehlikeli hareket yapan Luyindama direkt kırmızı kart ile oyundan atıldı. Kongolu defans oyuncusu, gördüğü bu kırmızı kartın ardından haftaya Süper Lig'de oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.



DIAGNE VE ONYEKURU'YA TEPKİ!

Evkur Yeni Malatyaspor maçında tribünleri doldurmayan Galatasaray taraftarları, takımlarının oynadığı futbolu beğenmedi. Sarı kırmızılı taraftarlar, ikinci yarıda oyundan çıkan Mbaye Diagne ve Henry Onyekuru'yu ıslıklarla protesto etti.

DIAGNE, MUSLERA VE BELHANDA, İLK 11'DE

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk eden Galatasaray'da sakatlığı geçen Mbaye Diagne ile tedavileri tamamlanan Fernando Muslera ve Younes Belhanda, müsabakaya ilk 11'de başladı.

Ülkesi Senegal'in Mali ile oynadığı hazırlık maçında geçirdiği sakatlık sonucu sağ omuz ekleminde bağ hasarı ve çıkık tespit edilen Diagne, yapılan tedaviyle Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına yetiştirildi. Senegalli futbolcu, karşılaşmada ilk 11'deki yerini aldı.

Belindeki ağrılar nedeniyle son antrenmana katılmayan kaleci Fernando Muslera ile gıda zehirlemesi geçiren Younes Belhanda da gerçekleştirilen tedavilerinin ardından maça ilk 11'de çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda ülkesi Yunanistan'ın Liechtenstein ile yaptığı maçta sakatlanan Kostas Mitroglou ile tedavisi süren Japon futbolcu Yuto Nagatomo, müsabakanın kadrosunda yer almadı.

MUSTAFA CENGİZ'E BÜYÜK DESTEK!

Galatasaraylı taraftarlar, yaptıkları tezahürat ve açtıkları pankartlarla yıllık olağan mali genel kurulda idari yönden ibra edilmeyen kulüp başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimine destek verdi.

Tribünlere üzerinde "Milyonlarca ses Galatasaray halkın diyor. Tüzük değiştirilsin, taraftarıyla bütünleşsin. Galatasaray'ımıza Galatasaraylılar üye olsun. Mekteb-i Sultani onurumuzdur, liseci zihniyet sorunumuzdur. Nerede kaldı fikriniz, nerede kaldı vicdanınız?" ifadelerinin bulunduğu pankartlar asan taraftarlar, "O koltuk tapulu malınız değil, Cim Bom Bom halkındır lisenin değil. Mekteb-i Sultani onurumuzdur, liseci zihniyet sorunumuzdur." şeklinde tezahürat yaptı.

Karşılaşmayı locadan takip eden Mustafa Cengiz, taraftarların desteğine alkışla karşılık verdi.

KARŞILAŞMADA DAKİKALAR (İLK YARI)

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor arasında yapılan maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

10. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Emre Taşdemir'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan ve şık bir şekilde iki oyuncudan sıyrılarak ceza sahasına sokulan Ndiaye'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Farnolle'da kaldı.

24. dakikada ceza sahasında sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Diagne, pasını Emre Taşdemir'e çıkardı. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinden bekletmeden şutunda top üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI (DETAYLAR BİRAZDAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.