Galatasaray'da Bir Scout Transferi Daha Kapıda

Galatasaray'da Bir Scout Transferi Daha Kapıda
Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada yer alan Galatasaray sezon sonu için hazırlıklara çoktan başladı.
Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'in ardından ikinci sırada yer alan Galatasaray sezon sonu için hazırlıklara çoktan başladı. Ara transfer döneminde scout ekibinin katkılarıyla Marcao ve Luyindama gibi iki önemli transfer yapan Galatasaray, bu geleneği sürdürmek istiyor..

GALATASARAY'IN YENİ GÖZDESİ

Daha önce de scout ekibinin desteğiyle yapılan birçok transferde yüzü gülen Cimbom'da yeni hedef belirlendi. Bonservisi Liverpool'da bulunan Taiwo Michael Awoniyi, Galatasaraylı yetkililerin dikkatini çekti.

21 yaşındaki Nijeryalı santrafor, 1.78 boyunda. Sürati ve çabukluğuyla dikkat çeken Taiwo, güçlü fiziğiyle de rakiple boğuşan bir santrfor tipinde gözüküyor.

MOUSCRON'DA ÇIKIŞA GEÇTİ

Sezonun ilk yarısında Gent'e kiralanan Taiwo, ocak ayında bir başka Belçika ekibi Mouscron'a geçti. Gent formasıyla ligde çıktığı 16 maçta skora katkı sağlayamayan Taiwo, kupada ise 3 maçta 2 gol atmıştı. Ocak ayında Liverpool'a gönderilen Taiwo, bu kez Mouscron'a giderek çıkışa geçti.

Nijeryalı santrafor, Mouscron'da 7 maça çıkmasına rağmen 6 kez fileleri sarstı ve 2 asist yaptı. Zaman zaman sağ kanatta da forma giyen Taiwo'nun doğru kullanıldığı takdirde çok tehlikeli bir silah olarak göze çarpıyor.

TEK SORUNU ÇALIŞMA İZNİ

Liverpool 2015'te Nijerya'da Imperial Academy'den 1.1 milyon euro'ya getirdiği Taiwo'yu başka takımlara kiralanıyor. Frankfurt, Nijmegen, Mouscron ve Gent'e sırasıyla giden Taiwo'nun şimdiki durağı yine Mouscron oldu. Onyekuru gibi çalışma izni sorunu yaşadığı için Ada'da forma giyemeyen Taiwo'nun 2022'ye kadar kontratı var. Taiwo 104 maçta 29 gol, 14 asist yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.