Galatasaray'da Forvet Operasyonu An Meselesi

Galatasaray'da Forvet Operasyonu An Meselesi
Galatasaray gol sıkıntısı çekiyor, yeni Galatasaraylı Mbaye Diagne de gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor.
Galatasaray gol sıkıntısı çekiyor, yeni Galatasaraylı Mbaye Diagne de gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor. Sarı-kırmızılıların büyük ümit bağladığı Senegalli futbolcu, Kasımpaşa'daki gollerini mumla aratıyor.

Benfica karşısında bir şut bile atamayan Diagne'nin istatistiklerine bakıldığında aslında mücadelenin tam da göbeğinde olduğu ortaya çıkıyor.

Benfica maçında rekor sayıda ikili mücadeleye giren (27) Diagne, bunların 9'undan üstün olarak ayrıldı. 14 hava topu mücadelesinin isinde yer alan sarı-kırmızılı forvet bunlardan ancak 5'inde başarılı oldu. 3 kez faul almayı başaran Senegalli oyuncu, çoğunlukla rakip stoperler ve defansif orta sahalar arasında boğuşmasına ve dar alanda oynamasına rağmen yüzde 76.5 pas isabet oranı sağladı. Diagne, aynı zamanda 1 kilit pas verdi ve bu pas Benfica kalesine giden bir şut sağladı.



Galatasaray'ın sayılmayan golünde de pozisyonun içerisinde bulunan sarı-kırmızılıların yeni golcüsünün en büyük handikapının, bundan önce büyük bir takımda yer almaması ve takımla aynı dili konuşmaması olarak gösterildi. Ekibe uyum sağlayamadan golcü eksikliği nedeniyle ilk 11'de kendini bulan Diagne'nin çabası teknik direktör Fatih Terim tarafından takdir görürken, biraz daha şans bulacağı ifade edildi. Terim, Diagne aynı çizgide devam ederse bu kez Kostas Mitroglou'na dönecek ve alternatifler yaratmaya çalışacak.

MITROGLOU FORMA BEKLİYOR

İsmi UEFA'ya bildirilmediği için Avrupa Ligi'nde forma giyemeyen Yunan forvet Mitroglou, şu ana kadar 83 dakika süre alırken, skor üretemedi.

AİLEVİ FAKTÖRLER ETKİLİ OLDU

Kendisini gösteremeyen Mitroglou, bu durumu yakın çevresine, "Sonradan oyuna girmek kolay değil. Henüz ritmimi bulamadım. Daha çok oynamalıyım. Oynadıkça daha iyi olacağım ve benden beklenen skor katkısını yapacağım" sözleriyle açıkladı.

Eşi Türk olan ve kayınpederi İstanbul'da yaşayan Mitroglou, "Tercihimde ailevi faktörler de rol oynadı. Galatasaray'a geldiğim ve İstanbul'da yaşamaya başladığım için çok mutluyum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.