Galatasaray'da Tartışılan Konu; Gomis'i Satmaya Değdi Mi?

Galatasaray'da Tartışılan Konu; Gomis'i Satmaya Değdi Mi?
Galatasaray'ın forvetleri, zam isteği kabul edilmeyip yollanan Gomis'in 24 haftalık lig performansının çok uzağında kaldı.
Galatasaray'ın forvetleri, zam isteği kabul edilmeyip yollanan Gomis'in 24 haftalık lig performansının çok uzağında kaldı. Cim-Bom, sezona santrfor bölgesinde Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş ikilisi ile başladı. Devre arasında ise Kasımpaşa formasıyla 20 gole imza atan Diagne ve Marsilya'dan 1.5 yıllığına Kostantinos Mitroglou kadroya dahil edildi.

Eren Derdiyok 7, Sinan 4, Diagne ve Mitroglou birer kez Sarı-Kırmızılı formayla Süper Lig'de gol sevinci yaşadı. Sezon başında takımdan ayrılan Gomis ise geçen sezon ligde 24 hafta itibarıyla 24 gole ulaşmıştı. 

EREN'İN MALİYETİ ÇOK YÜKSEK 

4 golcünün yıllık garanti ücret maliyeti ise toplam 5.8 milyon euroyu buluyor.  CimBom, Eren Derdiyok'a 2 milyon 150 bin euro, Sinan Gümüş'e 1 milyon euro, Diagne'ye  yarım sezon için 1 milyon 150 bin euro, Mitroglou'ya da yarım sezon için 1 milyon 500 bin euro ücret ödüyor. Gomis takımda kalması durumunda yıllık 3 milyon 350 bin yıllık ücret alacaktı. Başarılı golcü yönetimden 1.5 milyon euro civarında bir zam istemişti. Ancak bu istek yönetim tarafından kabul görmedi. 



FORMA SATIŞLARINI ETKİLENDİ 

Gomis, 6 milyon euro bonservis bedeliyle Al Hilal takımına gitti. Cim-Bom bonuslarla 14 milyon euroyaKasımpaşa'dan Mbaye Diagne'yi aldı. Bu süreç içinde hem tabela olumsuz etkilendi hem de maliyet açısından büyük bir kayıp yaşanmış oldu.

Gomis'in gitmesi forma satışlarına da etki etti. Çünkü geçtiğimiz sezon en çok Gomis forması satılmıştı. Diagne ve Mitroglou devre arasında takıma katıldığı için satışlara pek katkı sağlayamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.