Google Plus Bugün Resmen Kapatıldı

Google Plus Bugün Resmen Kapatıldı
Google, aylar önce duyurduğu gibi 3 Nisan yani bugün Google Plus platformunu kapattı.

Google, aylar önce duyurduğu gibi 3 Nisan yani bugün Google Plus platformunu kapattı. Profil hesabına girmeye çalışan kullanıcıların karşısına uyarı mesajı çıkarken, mesajda 'Google Plus markalar ve son kullanıcılar için artık aktif değil' notu düşüldü.

DEVLERE RAKİP OLAMADI

Uzun süre beta süresince test edilen ve 2011 yılında yayın hayatına başlayan Google Plus, ilk yıllarında sıklıkla Facebook gibi sosyal medya platformlarına rakip olarak gösterildi ancak Facebook, Twitter, Instagram veya Pinterest gibi önemli bir 'oyuncu' olmayı başaramadı.

Son aylarında güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcılarını mağdur etme riski ortaya çıkan Google Plus'la daha fazla yola devam etmek istemeyen şirket ise ilk olarak Ağustos 2019 tarihinde Google Plus'ın kapatılacağını açıklamıştı. Ancak Google Plus'ta ortaya çıkan bazı güvenlik risklerinin kontrol altına alınamayacağından endişe eden şirket, bu tarihi öne çekerek 2 Nisan 2019 tarihinde Google Plus'ın fişini çekeceğini duyurdu.

GOOGLE VERİLERİ SİLMEYE BAŞLADI

Google, daha önce kullanıcılarını uyardığı gibi Google Plus hesaplarına ait verileri de silmeye başladı. Ancak tüm kullanıcıların verileri aynı anda silinmediğinden dolayı bir süre daha kullanıcıların bir kısmı verilerine kısa bir süreliğine de olsa ulaşmayı sürdürecek.

Google Plus her ne kadar Google'ın başarısız bir projesi gibi görünse de, aslında Google Photos ve Google Hangouts gibi bugün popüler olan uygulamaların ortaya çıkmasında önemli katkıları oldu.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.