Haraç Çetesi Elebaşının 5 Kişiyi Ölüme Götüren Metris İsyancısı 'god Orhan' Olduğu Ortaya Çıktı

Haraç Çetesi Elebaşının 5 Kişiyi Ölüme Götüren Metris İsyancısı 'god Orhan' Olduğu Ortaya Çıktı
İstanbul Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerini tehdit ve darp ederek haraç aldıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda çete elebaşının, 21 yıl önce Metris Cezaevi isyanlarını çıkaranlardan biri olan ve"God Orhan" lakapl.

İstanbul Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde restoran, gece kulübü ve bazı iş yeri sahiplerini tehdit ve darp ederek haraç aldıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda çete elebaşının, 21 yıl önce Metris Cezaevi isyanlarını çıkaranlardan biri olan ve"God Orhan" lakaplı Orhan Kalkuz olduğu belirlendi.

HARAÇ ÇETESİNİN ELEBAŞI, CEZAEVİ İSYANCILARINDANMIŞ

Çetenin elebaşının, 21 yıl önce Metris Cezaevi isyanlarını çıkaranlardan biri olan ve halen cezaevinde bulunan "God Orhan" lakaplı Orhan Kalkuz olduğu belirlendi. Çetenin 10'dan fazla esnaf ve iş adamına uyguladığı "koruma" tuzağıyla, haraç almanın yanı sıra birçok iş yerini de ele geçirmeye çalıştığı tespit edildi.

15 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

Esnaf ve iş adamları haraç istendiği, mekanlarının ele geçirilmeye çalışıldığı ve karşı çıktıklarında silahlı saldırı düzenlendiği şikayetiyle savcılığa başvurdu. Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre; polis, haraç, yağma, yaralama, zorla senet imzalatma olaylarına karıştıkları belirlenen 15 şüpheli tespit etti.

ÇETE ELEBAŞI "GOD ORHAN"HALEN CEZAEVİNDE

Çetenin elebaşısının, 1997'de Metris Cezaevi'nde beş kişinin öldürüldüğü isyan olaylarını Vedat Ergin ve Ufuk Sessiz ile organize ettiği ileri sürülen ve halen cezaevinde bulunan "God Orhan" lakaplı Orhan Kalkuz olduğu belirlendi. Özel harekat ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı. Aramalardabir tabanca, çok sayıda mermi, senet ve evrak ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.