Hdp Kocabıyık Protestosunu Bu Cümlelerle Açıkldı
HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun bugün gerçekleşen toplantısında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Twitter hesabı üzerinden hakaret eden komisyon üyesi, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar tarafından protesto edildiği belirtildi.
Yaşanan tartışmalar üzerine komisyon toplantısına ara verirken, Sancar'ın sözleri şöyle yansıtıldı:
"Toplantı başladıktan sonra, Hüseyin Kocabıyık'ın, kendisinin Gülen cemaatine üye olduğu yönündeki iddiaları bulandırmak için Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'a yönelik terbiyesizce bir tweet attığını belirttim. Bunu yapmaktaki amacının kendisini aklamak ve ne kadar "kahraman" olduğunu göstermek olduğunu söyledim. Özür dilemesini istedim. Özür dilemediği gibi üslubunu savundu. Bunun üzerine hakaretini aynen kendisine iade ettim.
Yine ayrıca Hüseyin Kocabıyık'ın Gülen cemaatine üye olduğuna yönelik iddialara yanıt vermesini belirttim. Sert tartışmalar devam edince komisyon başkanı ara verdi."
HDP açıklamasında AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın, 20 Aralık 2009 tarihinde köşe yazarlığı yaptığı Yeni Asır gazetesinde kaleme aldığı yazıda Fethullah Gülen hakkında "Vicdani sorumluluğumun gereği olarak belirtmem gerekir ki, Fethullah Gülen Hocaefendi belki de son 1000 yılın en büyük Türk büyüklerinden birisidir. Yeryüzünün her köşesinde Türklüğe yaptığı büyük hizmetleri kendi gözlerimle ve hayranlıkla gördüm. Onu ve arkadaşlarını tehdit gibi görenler, bu vatana hamasi laflardan başka hangi yeryüzü başarısını tattırdılar ki? Fethullah Gülen, Türklerin büyük işler başarabileceğini gösterdi herkese. Ona düşmanlık edenlerin utanması ve oturup bin kere düşünmesi gerekir" dediğini örnekledi.
Kocabıyık'ın aynı doğrultuda Ocak 2011 tarihli yazısından da örneklerin verildiği HDP açıklamasında, "Fethullah Gülen'i öven ifadelerde bulunan Kocabıyık, dün Twitter hesabından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için şu ifadeleri kullandı: Demirtaş iti yargı kararına rağmen serbestçe geziyor. Onlarca şehit veriyoruz. Bu vatan haininin peşine düşecek bir savcısı yok mu ülkenin?" denildi.
(HM/ORH)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.