Hdp’den ‘Uludere’ Açıklaması

Hdp’den ‘Uludere’ Açıklaması
HDP, Uludere sınırında bir üsteğmenin şehit olduğu saldırının ardından PKK havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da...

HDP, Uludere sınırında bir üsteğmenin şehit olduğu saldırının ardından PKK havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da havan topu isabet etmesine ilişkin, "28 Aralık 2011'de gerçekleşen roboski katliamından sonra, Saray-AKP iktiranının talimatlandırdığı kolluk güçleri aynı yerde bir katliam daha gerçekleştirmiştir" açıklamasında bulundu.

 

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Uludere sınırında bir üsteğmenin şehit olduğu saldırının ardından PKK havan topuyla vurulurken, o sırada bölgeden geçen kaçakçı grubuna da havan topu isabet etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. "28 Aralık 2011'de gerçekleşen Roboski Katliamı'ndan sonra, Saray-AKP iktiranının talimatlandırdığı kolluk güçleri aynı yerde bir katliam daha gerçekleştirmiştir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Mayıs 2016 tarihinde, sınır ticareti yapan Roboskililer üzerine Gülyazı karakolundan obüs atışları yapılmıştır. Bu saldırı neticesinde Vedat Encü olay yerinde yaşamını yitirmiş ve birçok kişi de yaralanmıştır. Yaralı kurtulan Yılmaz Encü ise hastanede tedavisi sürerken yaşamını yitirmiştir. İlkinde olduğu gibi bu sefer de olay yerine ambulans gönderilmemiş, cenazelerin katır sırtında taşındığı görüntüler henüz hafızalardan silinmemişken, bu sefer de yaralılar traktörlerle taşınmış, yaralı yakınlarının da hastaneye girmelerine izin verilmemiştir."

Hayatını kaybeden iki kişinin HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün yakını olduğu belirtilen açıklamada, "Bölgeye hareket eden Ferhat Encü, Uludere yolu üzerinde, Kasrik Boğazı askeri kontrol noktasında durdurulmuş ve geçişine izin verilmemiştir. Milletvekili kimliğinin de ötesinde en insani bir görev olan hayatını kaybetmiş bir yakınının cenazesine ve taziyesine katılmasına mani olunmuştur. Yapılan görüşmeler esnasında kontrol noktasını yöneten jandarma komutanı, valilikten gelen talimat nedeniyle HDP'li siyasetçilerin ve gazetecilerin geçişlerine izin vermeyeceklerini belirtmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.