Hükümetten, Trump'ın Rahip Brunson Tehdidine Sert Yanıt: Kimse Ne Yapacağımızı Dikte Edemez

Hükümetten, Trump'ın Rahip Brunson Tehdidine Sert Yanıt: Kimse Ne Yapacağımızı Dikte Edemez
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaparak ABD'nin rahip Brunson açıklamasına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaparak ABD'nin rahip Brunson açıklamasına sert tepki gösterdi.

"HİÇ KİMSENİN TEHDİDİNE MÜSAMAHA EDEMEYİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump'ın Türkiye'yi yaptırımla tehdidine ilişkin "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz. Hukuk kuralları herkes için istisnasız geçerlidir. Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez" " ifadesini kullandı.

"ABD'Yİ YAPICI DİYALOG ÇERÇEVESİNE DAVET EDİYORUZ"

Çavuşoğlu,"ABD Yönetimini biran önce bu yanlış (tehditkar) söylemi bir kenara bırakarak yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da bir açıklama yaptı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TÜRKİYE'YE KİMSE EMİR VEREMEZ VE TEHDİT EDEMEZ"

"Türkiye hukukun üstünlüğünü esas alan köklü bir demokratik geleneğe ve siyasi düzene sahip egemen bir devlettir. Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez. Türkiye'ye karşı tehditkar bir dil kullanılması kabul edilemez. Ülkemiz ABD ile ilişkilerini düzeltmek için bugüne kadar gereken siyasi iradeyi ortaya koymuş ve üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. ABD Yönetimi'nin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir.

"KONU TÜRK YARGISININ YETKİ ALANINDADIR"

Brunson davası hakkında Amerikalı muhataplarımıza çeşitli vesilelerle gerekli açıklamalar yapılmış ve konunun bağımsız Türk yargısının yetki alanında olduğu açık bir şekilde vurgulanmıştır. ABD Yönetimini biran önce bu yanlış söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz."

Cumhurbaşkanlığından, ABD'ye Sert Sözler: Türkiye'ye Tehditler Savurarak Netice AlamazsınızCumhurbaşkanlığından, ABD'ye Sert Sözler: Türkiye'ye Tehditler Savurarak Netice Alamazsınız Trump'tan, Rahip Brunson Açıklaması: Türkiye'ye Büyük Yaptırımlar Uygulanacak!Trump'tan, Rahip Brunson Açıklaması: Türkiye'ye Büyük Yaptırımlar Uygulanacak!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.