İbb, İmamoğlu'nun 'borç Ve İsraf' İddialarına Rakamlarla Cevap Verdi!

İbb, İmamoğlu'nun 'borç Ve İsraf' İddialarına Rakamlarla Cevap Verdi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun birçok konuşmasında iddia ettiği "borç ve israf" konusuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun birçok konuşmasında iddia ettiği "borç ve israf" konusuyla ilgili açıklama yaptı.

İBB tarafından yapılan açıklamada iddialar ve iddialara verilen yanıtlar şöyle:

Ekrem İmamoğlu: Sayıştay'ın denetiminde ortaya çıkan zarar toplam 753 milyon

753 milyon TL kamu zararı, hiçbir Sayıştay raporunda mevcut değildir. Sayıştay raporuna göre, 108.313 TL söz konusudur. Hukuki süreç devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu: Bir genel sekreterin 3 arabası olur mu? Yazlık, kışlık, baharlık

İBB Genel Sekreteri'nin üç aracı yoktur sadece 1 araç tahsis edilmiştir.

Ekrem İmamoğlu: Web sitesi için 3 yılda 80 milyon TL harcanmış

3 yıllık süreçte, toplamda 460 iş kaleminin yapımı ile 36 personelin 3 yıllık maaşlarının yanı sıra lisans ücretleri, teknik ekipman, yazılım geliştirilmesi, eğitimler ve bu kapsamdaki satın almaları da içeren işlerin tamamına ödenen ücreti web sitesine ödenen ücret olarak nitelemek büyük bir yalandır.

Ekrem İmamoğlu: Özel kaleme ait 100'den fazla araç

İBB Özel Kalem Müdürlüğü'ne 8 adet araç tahsislidir. Bunun dışında Özel Kalem Müdürlüğü'ne tahsisli araç bulunmamaktadır.

Ekrem İmamoğlu: Son 6 yılda sadece tek bir müdürlükte fikir projesi olarak hazırlanan ama uygulanmayan fikir projelerine 226 milyon TL harcanmış

Fikir projeleri gerçekleştirmek israf değil tam aksine israfı önlemek için yapılan çalışmalardır.

Son 6 yılda tek bir müdürlükte değil İBB'nin tüm birimlerinde 150'den fazla fikir projesi çalışılmış ve birçoğu uygulanmış olup tamamına ödenen ücret iddia edilen 226 milyon TL değil 50 milyon TL civarındadır.

Ekrem İmamoğlu: İSKİ'de 124 yöneticiye 874 makam aracı düşüyor

İddia kesinlikle asılsızdır. Tüm İSKİ çalışanlarının işlerini yerine getirmek için kullandığı araçlar makam aracı olarak lanse edilmeye çalışılmaktadır. İSKİ'de 132 yönetici ve iç denetimci vardır ve farklı segmentlerde 132 adet makam aracı bulunmaktadır.

Ekrem İmamoğlu: İBB'de 643 yöneticiye 1717 makam aracı

İBB'nin kiralık araç sayısı 1798'dir. İBB'de makam aracı olarak hizmet veren farklı segmentlerdeki toplam araç sayısı 643 değil, 120'dir. Bu rakama yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler için kullanılan araçlar da dahildir. Diğer araçlar; ambulans, böcek ilaçlama, cenaze işlemleri vb. İşler için kullanılmaktadır.

Ekrem İmamoğlu: 48 yöneticinin bulunduğu İETT'de 150 adet kiralık makam aracı var

İddia kesinlikle doğru değildir. Bir kişiye birden fazla araç tahsisi yapılmış gibi gerçek dışı bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. İETT'de 76 yönetici vardır ve farklı segmentlerde 76 adet makam aracı bulunmaktadır.

Ekrem İmamoğlu: İhtiyaç dışı araç masrafı yıllık 120 milyon TL

İBB'de ihtiyaç dışı araç söz konusu değildir.

Ekrem İmamoğlu: İBB vakıf ve derneklere yüz milyonlarca para yardımı yapıyor

İBB tarafından hiçbir vakfa nakit yardımı yapılmamıştır.

Ekrem İmamoğlu: İBB Halk Ekmek AŞ,. Başakşehir Futbol Kulübü'ne Arda Turan transferi için 9 Milyon Euro verdi

Bazı basın yayın organları tarafından Arda Turan transferi için İstanbul Halk Ekmek'ten 9 Milyon Euro ödendiğine dair iddialar kesinlikle yalandır. Halk Ekmek tarafından Arda Turan transferi için herhangi bir kişi veya kulübe hiçbir şekilde tek bir lira ödenmemiştir.

Ekrem İmamoğlu: Spor AŞ.-Okçular Vakfı'na okçuluk eğitimi altında ihale veriyor

Spor İstanbul AŞ., iddia edildiği gibi okçuluk eğitimi veya başka bir isim altında herhangi bir çalışma yapmamaktadır. Bu konuda herhangi bir planlama da söz konusu değildir. Dolayısıyla herhangi bir vakıf ile okçuluk eğitimi altında bir çalışma kesinlikle bulunmamaktadır.

Ekrem İmamoğlu: İBB'de ihale rantına "yanlış" hesaplamayla fazla para vermişler

Mevzuata uygun olarak km. Birimi dikkate alınarak elde edilen yaklaşık maliyet tutarı: 56.370.232,17 TL'dir. Bu tutar içerisinde personel taşıma işi için 362 adet iş kalemi toplamı: 52.936.732,17 TL'dir. 363'üncü iş kalemi olarak şehir içi ve şehir dışı otobüs kiralanması olmak üzere toplamda 900.000 kilometrelik mesafe için ise fiyat: 3.433.500,00 TL'dir. Dolayısıyla yaklaşık maliyette yanlışlık söz konusu değildir. Sayıştay'a cevaben bildirilmiştir.

Beyaz masa gezileri için ise, 2017 yılı Sayıştay raporu cevabına istinaden "fazla ödemeye mahal verilmediği" açıkça yazmaktadır. Fazla ödeme kesinlikle söz konusu değildir.

Ekrem İmamoğlu: Sayıştay raporu: İBB, FETÖ'ye sehven para aktardı

Beyaz masa tarafından düzenlenen gezilerde kamuya ait saray ve müze ziyaretleri için ödenecek bilet fiyatları düşük tutulurken, FETÖ'ye mali destek sağladığı iddia edilen grup tarafından işletilen özel işletmelere yüksek bilet ödemesi yapıldığı" yönündeki iddialar kesinlikle yalandır! Hiçbir ödeme yapılmamıştır.

Ekrem İmamoğlu: İBB'nin borcu son 5 yılda 20 kat arttı

İBB'nin borç oranı 2014 yılından bugüne 3,34 oranında artmıştır"

İBB, İmamoğlu'nun Borç ve İsraf İddialarına Rakamlarla Cevap Verdi! Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.