İbb'den Ekrem İmamoğlu'nun Atatürk Tablosu Çıkartıldı

İbb'den Ekrem İmamoğlu'nun Atatürk Tablosu Çıkartıldı
İstanbul yeniden seçim gündemine girdi.

İstanbul yeniden seçim gündemine girdi. YSK'nın seçimleri yenileme kararından hemen sonra Başkanlık makamındaki İmamoğluna ait eşyalar, İBB personelleri tarafından odadan çıkartıldı.

O eşyalar arasında, Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlarken yanında getirdiği Atatürk tablosu da bulunuyor.

MAKAM ODASINDAN ÇIKARTILDI

FOX Haber'e açıklama yapan İmamoğlu, göreve başladığı gün ceketini ve Atatürk tablosunu alarak İBB binasına geldiğini söylerken, YSK'nın İstanbul'daki Büyükşehir Belediye Başkan seçimini iptal ettiği akşam, Atatürk tablosunun da makam odasından çıkarıldığını ifade etti.

İmamoğlu, "Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler." diye konuştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu'nun söz konusu iddialarına ilişkin İBB'den açıklama geldi. Twitter hesabından yapılan "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetinin asılsız haberlere konu edilmesini esefle kınıyoruz." başlıklı açıklamada portrenin, odanın toplanması sırasında CHP'liler tarafından "şahsa özel" denilerek anıldığı belirtilirken iddiaları yalanladı.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.