İçişleri Bakanı Ala 26 Başkan'ın Görevden Alındığını Açıkladı

İçişleri Bakanı Ala 26 Başkan'ın Görevden Alındığını Açıkladı
Efkan Ala, teröre destek sağlayan belediye başkanlarına ilişkin, "Şimdiye kadar 26 belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştır" dedi.

Erzurum’da düzenlenen güvenlik toplantısına başkanlık eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, daha sonra Tortum ve Oltu ilçelerini ziyaret etti. Bakan Ala, Tortum ilçesini ziyareti sırasında terör eylemleriyle ilgili bağlantıları bulunduğu iddia edilen belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Ala, "Bu konuda soruşturma açtığımız belediye başkanlarını meclis üyelerini görevinden uzaklaştırıyoruz. Dün yapılan da Mazı Dağı’ndaki patlamada değerlendirmelere göre ciddi problemler vardır. Orada belediyenin bir kamyonu kullanılmış. Bu olacak iş değildir. Buna fırsat veren kim olursa olsun gereği yapılır. Gereği yapılmıştır. İçişleri Bakanlığından. Bizim tarafımızdan görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu top yekün bir mücadeledir. Terörle mücadele küresel bir sorun haline gelmiştir. Uluslararası işbirliği yapılması gereken bir boyuta gelmiştir. Türkiye sınırları içerisinde milletin verdiği yetkiyi kimse milletin aleyhine kullanamaz. Kullanırsa da gereği yapılır. Şimdiye kadar 26 belediye başkanı bu şekilde uzaklaştırılmıştır. Seçilmiş olmak milletin arzu ve isteklerini de beraberinde getirir. Sorumsuz davranmayı gerektiremez. O bakımdan hele hele millete karşı bu terör saldırılarına karşı dik duracak orada seçilenler olmalıdır. Bahane uyduruyorlar. Kurnazlık yapıyorlar. Soruşturmalarda bunlar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ala 26 Başkan'ın Görevden Alındığını Açıkladı

İçişleri Bakanı Ala 26 Başkan'ın Görevden Alındığını Açıkladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.