İçkili Araç Kullanmamak İçin Çekici Çağırdılar

İçkili Araç Kullanmamak İçin Çekici Çağırdılar
İzmir'de, dört kafadar arkadaş gönüllerince eğlendikten sonra alkollü araç kullanmamak için evlerine çekici çağırıp gitti.

İzmir'de, dört kafadar arkadaş gönüllerince eğlendikten sonra alkollü araç kullanmamak için evlerine çekici çağırıp gitti.

İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan erkek kuaförü Ali Unan (56), her yıl katıldığı geleneksel deve güreşi şenliğinde arkadaşları Enver Özaşçı (63), Osman Özalçı (31), İskender Albayrak (53) ile şenliği fırsata çevirerek piknik yaptı. Kurdukları sofrada mangal yakıp gönüllerince eğlenen dört kafadar, alkollü araç kullanmamak için çekici çağırdı. Kimi zaman kurdukları sofrada kahkaha atan kimi zaman birlikte çalıp oynayan dört kafadarı, eğlenceleri bitene kadar çekici de yanı başlarında hazır bekledi.

"10 YILDIR EVİME ÇEKİCİYLE GİDİYORUM"

Yıllardır deve güreşi şenliklerine katılan Ali Unan, 10 yıldır alkollü araç kullanmamak içi çekici kullandığını belirterek, "Böyle olduğu zaman trafik canavarı kesinlikle olunmaz. Ben kendimden fazla çevremdeki insanları düşünüyorum. Deve güreşine geldik, güzelce eğlendik, mükemmel bir gün yaşadık. Peki şimdi biz buradan giderken, niye başkalarının malını, canını tehlikeye sokalım? 10 yıldır çekici çağırıyorum. 10 yıldan beri alo dediğimde zınk geliyor. 10 yıldır çekici ile gidiyorum eve. Alo dedim, çekici geldi. Beni aldı şimdi evime götürecek" dedi.

Kazaların birçoğunun alkolden kaynaklandığını ve bu yola ölümcül kazalara sebebiyet vermediklerini dile getiren Ali Unan, maddi olarak da kâr da olduklarını söyledi.

"TRAFİK CEZASI 950 TL, ÇEKİCİ 60 TL"

Trafik cezalarının yüksek olduğuna ve ehliyeti kaptırmaya kadar varabileceğine dikkat çeken Unan, "950 TL trafik cezası var, artı bir de ölümcül kaza yapabilirsiniz. Çekici sizi sadece 60 liraya gelip alıp, evinize kadar bırakıyor. Peki trafik cezası ne kadar? 950 TL. Bunun yanında ehliyetten men edilebilirsiniz" diye konuştu.

"ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN, ÇEKİCİ ÇAĞIRIN"

Vatandaşlara çekici çağırmaları konusunda çağrıda bulunan Ali Unan, "Çok kötü kazalar oluyor. Bunlar hep alkolden oluyor. Ben şimdi bütün vatandaşlara buradan sesleniyorum. Eğer alkol alırsanız bir "alo" deyin, bir çekici çağırın. Ölümcül kazalara sebep olabilirsiniz. Yani ben kendi canımdan çok çevremdeki insanların canını düşündüğüm için özellikle çekiciyi arıyorum. Beni evime kadar arabamla götürüyor. Herkese söylüyorum ki alkollü araç kullanmayın. Lütfen kullanmayın alkollü araç. Alkolü için ama ondan sonrası için emniyeti alın lütfen" ifadelerini kullandı.

Güreş şenliklerine giderken piknik yapmak için masa, sandalye gibi birçok erzağı arabalarına doldurduklarını söyleyen Unan, bu nedenle taksi kullanmak yerine araçlarını çekiciye yüklediklerini belirtti.

"BENİ EVİMİN ÖNÜNDEKİ PARK YERİNE İNDİRECEK"

Ne zaman çağırırsa çağırsın çekicinin hemen geldiğini belirten Unan, "Her gittiğim yerden çekiciyle dönüyorum. Nereye kendi aracımla gittiysem hep çekici çağırdım beni bıraktı. Çünkü anlaşmam var. Nereye gidersem aynı fiyat uyguluyor bana. "Alo" diyorum beni alıyor ve götürüyor. Evimin önünde park yeri var. Oraya indirecek. Ben de rahat bir şekilde evime gireceğim uyuyacağım" dedi.

ŞAŞKIN BAKIŞLAR ARASINDA EVLERİNE GİTTİLER

Meraklı kalabalığın arasında aracına binen dört kafadarın otomobili, ardından çekiciye yüklendi. Şaşkın bakışlar arasında şarkı ve türkülerle evlerinin yolunu tutan Ali Unan ve arkadaşları oynamayı da ihmal etmedi. Güle oynaya çekicinin üstündeki arabada eğlenen dört kafadar, çevredeki vatandaşlar tarafından alkışlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.