İhracat İlk Üç Ayda 44,5 Milyar Dolara Ulaşarak Türkiye Tarihinin Rekorunu Kırdı

İhracat İlk Üç Ayda 44,5 Milyar Dolara Ulaşarak Türkiye Tarihinin Rekorunu Kırdı
Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan ihracat rakamlarını açıkladı.Pekcan, "Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre Mart'ta ihracatımız yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan ihracat rakamlarını açıkladı.Pekcan, "Genel Ticaret Sistemi'ne (GTS) göre Mart'ta ihracatımız yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar oldu. Bu, Mart ayı ihracat rekorudur." dedi. Böylece yılın ilk üç ayında ihracat 44 milyar 567 milyon dolara ulaşarak Türkiye tarihinin rekorunu kırdı.

"TARİHİMİZİN EN YÜKSEK RAKAMI"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2019'un ilk çeyreğinde, tarihimizin en yüksek ihracat rakamı olan 44 milyar 567 milyon doları yakalamış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

İTHALAT 18,3 MİLYAR DOLAR OLDU

Mart ayında ithalat yüzde 17,81 azalışla 18 milyar 299 milyon dolar olurken ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 89,3 oldu.

Merkez Bankasından Bir Hamle Daha! Swap Satış Limitini Yüzde 40'a YükselttiMerkez Bankasından Bir Hamle Daha! Swap Satış Limitini Yüzde 40'a Yükseltti Merkez Bankası: Gıda Enflasyonu Sebze ve Meyve Fiyatlarındaki Artışa Bağlı Olarak YükseldiMerkez Bankası: Gıda Enflasyonu Sebze ve Meyve Fiyatlarındaki Artışa Bağlı Olarak Yükseldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.