Imf Başkanı Lagarde: İstanbul Zirvesi Tam Zamanında Ve Uluslararası Toplumun Desteğine Layık

Imf Başkanı Lagarde: İstanbul Zirvesi Tam Zamanında Ve Uluslararası Toplumun Desteğine Layık
Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, BM'nin çağrısıyla İstanbul'da ilk kez toplanacak olan "Dünya İnsani Zirvesi"nin zamanlamasının özellikle...

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, BM'nin çağrısıyla İstanbul'da ilk kez toplanacak olan "Dünya İnsani Zirvesi"nin zamanlamasının özellikle uygun olduğunu belirterek, "Zirve uluslararası toplumun tam desteğine layık" dedi. Lagarde IMF'nin, insani kriz yaşayan ülkelere "ekonomik programı tam uygulama" zorunluluğu olmadan yardımda bulunacağını bildirdi.

IMF Başkanı Christine Lagarde İstanbul Dünya İnsani Zirvesi öncesi yazılı açıklamasında dünyaya insani zorluklara karşı küresel dayanışma çağrısı yaptı.

IMF'den yapılan yazılı açıklamaya göre Lagarde BM Genel Sekreteri Ban'ın çağrısıyla, 23-24 Mayıs'ta İstanbul'da ilk kez düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi öncesi yazılı bir açıklama yaptı.

İnsani yardım gereksiniminin II.Dünya Savaşı'ndan bu yana daha önce görülmemiş düzeylere ulaştığını kaydeden Lagarde, yaşanan sorunların milyonları umutsuz bir biçmide desteğe muhtaç hale getirdiğini bildirdi. Lagarde, "Bu günümüzün en büyük sorunlarından biri. İnsani yardımların, kıt kaynakların daha etkin kullanımını sağlamak için İnsani yardımların daha etkin biçimde sağlamak için nasıl sunulacağı konusunda kökten bir değişim ihtiyacı şu anda büyük ölçüde farkedilmiş durumda" dedi.

BM Genel Sekreteri'nin ilk Dünya İnsani Zirvesi düzenlenmesi kararının özellikle zamanında alınmış bir karar olduğunu belirten Lagarde, "Zirve uluslararası toplumun tam desteğine layık.

Şimdi ihtiyacımız olan, faaliyetimizi, katkıda bulunabilecek tüm ülkelerden gelecek insani yardım için finansal desteği artırmak ve insani yardımın ulaştırılması ve organizasyonunu iyileştirmek yoluyla hızlandırmak" dedi.

İnsani yardım ulaştırmada iyileşmeyi hedefleyen küresel çabaları desteklemek için IMF'nin hükümetlerin karşılaştıkları insani krizlere karşı hızlı hareket etme sicillerinden en fazla yararı elde etmek amacıyla yararlanacağını belirten Lagarde, özel kolaylık araçlarıyla ihtiyaç duyan ülkelere, ekonomik programları tam uygulamasalar bile finansal destek verilebileceğini bunun son olarak Nepal ve Vanuatu'ya yardım yapıldığını bildirdi.

IMF Başkanı Lagarde, kurumun hükümetlere insani krizlerden kaynaklı ekonomik düşüşleri sınırlama konusunda makroekonomik politikalar tasarlamada da yardım edebileceğini kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.