"İmplant Tedavisi Artık Diş Çekimi Kadar Basit"

"İmplant Tedavisi Artık Diş Çekimi Kadar Basit"
Özel Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Tülay Gülkaya, implant tedavisinin korkulacak bir durumdan çıktığını, hatta bir diş çekimi kadar kolay olabildiğini...

Özel Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Tülay Gülkaya, implant tedavisinin korkulacak bir durumdan çıktığını, hatta bir diş çekimi kadar kolay olabildiğini söyledi.

İmplant tedavisi hakkında bilgi veren Diş Hekimi Tülay Gülkaya, implantın eksik dişleri olan hastalarda ufak bir operasyonla yerleştirilen titanyum vidalar olduğunu ifade etti. İmplant uygulanırken yandaki dişlere zarar vermeden yerleştirildiği için daha iyi bir tedavi yöntemi olduğunu aktaran Gülkaya, "Biraz pahalı tedaviler olduğu için hastalar bu yöntemi tercih etmeyebiliyor. İmplant artık korkulacak bir durumdan çıkmıştır. Çok çok ufak operasyonlarla ağza yerleştirilebiliyor. İmplantın ağza herhangi bir zararı yoktur. Çünkü kemik uyumludur. Eğer kemik eksikliği varsa implantla beraber kemik de yerleştirilebiliyor. Tek dezavantajı biraz uzun süreli kemiğin orada sertleşmesini, vidanın kemiğe yerleşmesini beklediğimiz için biraz zaman problemi var o da 3-4 ayla sınırlandırılabilir" dedi.

İmplant tedavisinde hastaların operasyon korkuları olabildiğini ama bu tedavi yönteminin artık bir diş çekimi kadar basit olabildiğini kaydeden Gülkaya, "Hatta bazen diş çekimi implanttan daha yorucu olabiliyor. Hastaları tramvatik olabiliyor. İmplant vidaları hasta eğer bakımını düzenli yaparsa uzun yıllar ağızda kalır. İmplant ağız içindeki tüm diş eksikliğinde de yapılabilir. Hasta hareketli protez kullanmak yerine implant tedavisi yaptırarak sabit protez kullanabilir. İmplantın bakımı ise önce diş hekimi tamamen hastanın nasıl bakması gerektiğini anlatır. Ondan sonra hasta 3 aylık periyotlarla doktora gider bu arada dişlerini fırçalamayı ihmal etmez, implant altlarını temizlemesi gerekir. Ayrıca yediğine, içtiğine dikkat etmelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.