İstanbul Şarbon Şüphesi! Sağlık Bakanı Ve Tarım Bakanı'ndan Peş Peşe Açıklama Geldi

İstanbul Şarbon Şüphesi! Sağlık Bakanı Ve Tarım Bakanı'ndan Peş Peşe Açıklama Geldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki şarbon şüphesi ile ilgili yaptığı açıklamada ''Şarbon hastalığının bu türü hayati risk oluşturmayan tedavi edilebilir bir hastalıktır.'' derken Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, ''3 bin 500 hayvan tedbir amaçlı aşılanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki şarbon şüphesi ile ilgili yaptığı açıklamada ''Şarbon hastalığının bu türü hayati risk oluşturmayan tedavi edilebilir bir hastalıktır.'' derken Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, ''3 bin 500 hayvan tedbir amaçlı aşılanacak. Aşı çok çabuk etki ediyor, başka bir vaka görülmesi beklenmiyor.'' dedi.

ALTI VAKADA ŞÜPHELİ DERİ LEZYONLARI TESPİT EDİLDİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "Bilindiği gibi 31 Ağustos tarihinde Silivri'de kesilen bir kurbanda şarbon hastalığına rastlandığı Tarım Bakanlığımızca kamuoyuna duyurulmuştur. Şarbonlu olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği tespit edilen 22 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastanelerimize davet edilmişlerdir. Bu kişilerde gerekli tetkikler yapılmış ve altı vakada şüpheli hafif deri lezyonları görülmüştür. Bu vakaların gerekli tedavileri düzenlenmiştir.'' ifadelerine yer verildi.

ŞARBON, HAYATİ RİSK YARATMIYOR

''İnsana hayvandan bulaşarak deri lezyonlarıyla seyreden şarbon hastalığının bu türü hayati risk oluşturmayan tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tetkiki yapılan diğer vakalarda herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bu arada aynı etle temas ettiği zannıyla hastanelerimize münferiden başvuranlar olmakla birlikte bu başvurular arasında şüpheli bir vakaya rastlanmamıştır. Bu hastalarımız için herhangi bir hayati risk söz konusu değildir"

"ETLERİN GELDİĞİ ÖZEL İŞLETME KARANTİNA ALTINA ALINDI"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul'da 22 kişi şarbon şüphesiyle hastanelere başvurdu. 14'ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altına alındı. Hayvanın satın alındığı özel işletme karantina altına alındı. İşletmenin 10 km etrafında bulunan 3 bin 500 hayvan tedbir amaçlı aşılanacak. Aşı çok çabuk etki ediyor, başka bir vaka görülmesi beklenmiyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile et yemeye devam edebilir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.