İstanbul'a Gelen Afrikalı Futbolcular, Türkiye'deki İlk Afrikalı Futbol Kulübünü Kuracak

İstanbul'a Gelen Afrikalı Futbolcular, Türkiye'deki İlk Afrikalı Futbol Kulübünü Kuracak
Türkiye'de Süper Lig takımlarında futbol oynama umuduyla İstanbul'a gelen bir grup Afrikalı siyahi futbolcu, takım oluşturdu.

Türkiye'de Süper Lig takımlarında futbol oynama umuduyla İstanbul'a gelen bir grup Afrikalı siyahi futbolcu, takım oluşturdu. Kısa süre içerisinde dernek kurarak, lisanslı futbol takımı kurmayı hedefleyen genç futbolcuların gözü yüksekte.

Her hafta Salı, Perşembe günleri Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda saat 08.30'da 1 saatlik antrenmana başlayan Afrikalıların sayısı 30'u buluyor. Türkiye'ye bir kulüpte top oynayarak futboldaki becerilerini sergilemek isteyen çeşitli işlerde çalışan veya çalışmayan Nijeryalı, Senegalli, Ganalı, Liberyalı, Fildişili ve Afrika'nın diğer ülkelerinden gelen futbolcular Türkiye'yi, Türkler'i çok sevdiklerini vurguluyor.

DERNEK BAŞVURUSUNDAN SONRA LİSANS BAŞVURUSU YAPACAKLAR

Türkçe'yi iyi derecede konuşabilen, Türkiye'de 2 yıldan bu yana bulunan Gineli Djibril Bakala Camara çeşitli Afrika ülkelerinden gelen Avcılar'daki futbol tutkunu siyahilerin Türk futbol takımlarında daha fazla oynayabileceğini söyledi. Futbol tutkunu arkadaşlarının sürekli antrenman yaparak formda kaldığını, sayılarının her geçen gün arttığını, önümüzdeki haftadan itibaren antrenman günü sayısını 3'e çıkaracaklarını ifade eden Camara, kısa süre içerisinde 'Konviction Rüya Spor' kulübü dernek başvurusunu yaptıktan sonra Türkiye'nin yasal işlemlerini tamamlamış ilk Afrikalı amatör futbol takımı için lisans başvuruları yapacaklarını anlattı.

Antrenmana başlamadan önce bir daire oluşturarak dua eden Müslüman ve Hıristiyan futbolcuların kondisyon ağırlıklı çalışması ilgi ile izlendi.

Spor Toto Süper Lig Maç Sonuçları ve Puan Durumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.