İstanbul'da Onlarca Kişi Haç Çıkarmak İçin Buz Gibi Suya Atladı

İstanbul'da Onlarca Kişi Haç Çıkarmak İçin Buz Gibi Suya Atladı
Hava sıcaklığının neredeyse 0 derece hissedildiği İstanbul'da bugün onlarca kişi denize atladı.

Hava sıcaklığının neredeyse 0 derece hissedildiği İstanbul'da bugün onlarca kişi denize atladı. İstanbul Boğazı ve Haliç'te denize atlayanları yüzlerce insan izledi.

HALİÇ'E HAÇ ATILDI

Hristiyanlar, Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümünü kutluyor. Balat'taki Aya Yorgi Kilisesi'ndeki sabah ayinine katılanlar arasında, Ukrayna lideri Pyotr Poroşenko da vardı. Ayinin ardından sıra Haliç'e atılacak haça geldi.

BUZ GİBİ HAVADA SUYA DALDILAR

Geleneksel denizden haç çıkarma törenine soğuk havaya rağmen katılım yoğun oldu. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Haliç'e haçı atınca onlarca kişi suya daldı. Haça ulaşmak için kıyasıya bir mücadele verildi.

DÜNYAYA SERVİS EDİLDİ

Haliç'in dibindeki haçı Yunan Michalis Vosnauidis bulmayı başardı. Vosnauidis, hacı olmak için Yunanistan Selanik'ten İstanbul'a gelen isimlerden biri. Haç çıkarma töreninin fotoğrafları, Reuters ve AP tarafından dünyaya servis edildi.

Çengelköy'de ise, haç iskeleden suya atıldı. Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi Piskoposu Aramisu Kassanos'un attığı haça Michal Şahbaz ulaştı. İstanbul'daki törenleri izleyenler, cep telefonlarıyla kayıt yaptı.

İşte yapılan ayinden kareler;

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.